Frissen Vasból

2021.04.22. 10:53

A szülők többsége a fenntartóváltás mellett voksolt

A Szombathelyi Tankerületi Központ tájékoztatása szerint megszületett a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, illetve a Körmendi Kölcsey Utcai Általános Iskola tekintetében a fenntartóváltással kapcsolatos szülői szavazás eredménye.

Tersztyánszky Krisztina

20210419 szavazás az iskola egyházi kezelésbe vételéről, Tóth Gábor, Körmend, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

A Szombathelyi Egyházmegye által kezdeményezett, fenntartóválással kapcsolatos szavazás április 19-én és 20-án zajlott az érintett telephelyeken. Az Egyházmegye képviselőjének jelenlétében a szerdai napon megszámlálták a szavazatokat, amelynek eredménye intézményegységenként a következő.

A Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tekintetében a fenntartóváltást támogató szavazatok aránya a feladatellátási hely tanulóinak létszámához viszonyítva a székhelyintézménynél 77,5 százalék, a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola és Gimnázium Széchenyi István 5-8. Évfolyamos Általános Iskolájánál 58,5 százalék, a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola és Gimnázium Arany János 1-4. Évfolyamos Általános Iskolájánál 54 százalék, a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola és Gimnázium Magyarlak-Csörötneki Általános Iskolájánál 87 százalék, a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola és Gimnázium Magyarlak-Csörötneki Általános Iskolája Rábagyarmati Telephelyénél 91 százalék.

A Körmendi Kölcsey Utcai Általános Iskola tekintetében a fenntartóváltást támogató szavazatok aránya feladatellátási hely tanulóinak létszámához viszonyítva a székhelyintézménynél 64 százalék, a telephelynél 80 százalék.

A fenntartóváltással kapcsolatos végső döntést az oktatásért felelős miniszter hozza meg 2021. május 31-ig.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kie-legyen-a-ket-vas-megyei-iskola-megkezdodott-a-szuloi-velemeny-nyilvanito-szavazas-4853041/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-szulok-levelben-szavaznak-4757026/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában