Frissen Vasból

2021.04.01. 14:12

Autistákról szóló film a világnapon

Az Autizmus Világnapjának jelölte ki április 2-át az ENSZ 2007-ben azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra, amely tízmilliókat érint a földön. Az ezzel kapcsolatos ENSZ határozat kéri a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék a társadalmaikban.

Tersztyánszky Krisztina

Kék léggömbök szálltak az ég felé Szombathelyen április 2-án. Az autizmus világnapját 2008 óta tartják ezen a napon, hogy ráirányítsák a figyelmet az autista emberek problémáira. Ebből az alkalomból rendezték meg a vasi megyeszékhelyen is a kék sétát Fotó: VN-archív

Fotó: VN-archív

Sajnos az idei évben is rendhagyó az Autizmus Világnapja, ezért az Autisták Országos Szövetsége és a szombathelyi Esőemberke Alapítvány is rendhagyó módon készült erre. Szeretnének minden érdeklődőt megajándékozni a Különleges életek című filmmel, ami élményszerűen mutatja be az autistákat, és egy civil szervezet küzdelmét az autistákért. A Czető Roland szinkronszínész ajánlásával készült filmelőzetest a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">ITT lehet megtekinteni. A teljes filmet pedig egy két kérdésből álló online kérdőív kitöltését követően bárki ingyen megnézheti a 2021. március 29. és április 4. közötti időszakban. A kérdőív pedig ITT érhető el.

A film megtekintése az autizmus megismerését szolgálja, az autista személyek támogatásának kérdéseivel foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában