Frissen Vasból

2021.04.03. 07:00

Az ünnep hevében ne vásároljunk a gyereknek tapsifülest!

Nem vállalkozik könnyű feladatra az, aki nyulat választ magának négylábú családtagként, éppen ezért nem is ajánlatos húsvét előtt pusztán fellángolásból ezt megtenni – vallják az állatvédők.

Polgár Patrícia

20210401 házinyúl, Őriszentpéter, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Vértesi Andrea, az Állatvédők Vasi Egyesületének (ÁVE) elnöke elmondta: mindamellett, hogy speciális eledelre van szükség a táplálásukhoz, hoszszú hónapokba telhet, míg a félénk kis állat valódi kötődést alakít ki gazdáival. Onnantól könnyen simogatható kiskedvencet tudhat magáénak, aki képest kivárni az időt. Sokan ezt nem teszik meg és az ünnepek után megválnak a nyuszitól. Ezt elkerülendő az egyesületnél a húsvétot megelőző hetekben nem adnak örökbe egyetlen tapsifülest sem. Sok állatvédő szervezet úgy próbálja elejét venni a meggondolatlan örökbefogadásoknak, hogy jó előre jelzi, nem fogja befogadni a megunt húsvéti kedvenceket.

Andrea szerint ez nem a legcélravezetőbb megoldás, ugyanis ettől még a probléma nem szűnik meg. Az ÁVE, ahogy az év minden szakában, úgy húsvét után is magához veszi az elárvult nyuszikat. Az ünnep utáni napokban és hetekben jobbára azok keresik meg őket, akik belátják, hogy felelőtlen döntést hoztak és mégsem tudják gondját viselni az állatnak. Aztán a következő hónapokban – sokszor még szeptember környékén is – találkoznak kidobott nyulakkal.

Kiemelt képünkön: Speciális eledelre van szükségük

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában