heti összegző

2021.04.18. 21:30

Békamentés, segélyszállítmány, balesetek, Törőcsik Mari halála – Ez történt a héten Vasban

Ismét összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Budapest, 2016. április 6. Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban a február 25-én elhunyt Psota Irén, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja szerepeit idézték meg. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Forrás: MTVA

Fotó: Zih Zsolt

Ahány kocsi, annyi vásárló egyszerre

Jelenleg tíz négyzetméterenként tartózkodhat egy vásárló az üzletekben. Körülnéztünk a különböző méretű boltokban, van-e tömeg, és milyenek a jelenlegi vásárlási szokások. A szombathelyi szupermarketekben például mérettől függően körülbelül 80-120 ember mehet be egyszerre; van, ahol annyi kocsit hagytak kint, ahány vevő bemehet, sőt rá is szól a biztonsági őr a vásárlóra: kocsit használjon, hogy lehessen tudni a létszámot. A részletekről ITT tájékozódhat.

Nem néznek körül – Idén is több száz békát mentettek meg Szentgotthárd környékén

Már negyedik éve mentik a békákat Szentgotthárd és Apátistvánfalva között. Volt év, hogy mintegy kétezer békát sikerült megóvni attól, hogy a gépjárművek eltapossák őket. Az akció az Őr-Nyék hagyományőrzőinek kezdeményezésére indult. Az idén is az Őrségi Nemzeti Park munkatársai és a civilek közösen végezték a munkát. A részleteket EBBEN a cikkben találja.

Újabb adományt küldött Horvátországba a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

Ötödik alkalommal indított segélyszállítmányt a földrengés sújtotta szomszédos országba a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász. A vasi megyeszékhely testvérvárosába, Sziszekbe ezúttal három kamion és két mikrobusz vitt adományokat. A három kamion – a Dominó Trans, a Galambos Trans és a VoleiSped egy-egy járműve – a Gravitáció Kft. közel tízmillió forint értékű felajánlását szállította ki Horvátországba. Erről részletesen ITT olvashat.

Dr. Székely János megáldotta a segélyszállítmányt
Fotó: Unger Tamás

Busz és személyautó ütközött kedd reggel Szombathelyen

Kedden kora reggel Szombathelyen egy Fiat személyautó akart egy parkolóból kikanyarodni a Puskás Tivadar utcára, de a jármű megcsúszott a nedves úton és egy érkező busznak ütközött. A balesetben szerencsére senki nem sérült meg. A helyszínelés idején az érintett útszakaszon csak egy sávon lehetett haladni. A balesetről ITT olvashat.

Katonák és tűzoltók is szerepet vállaltak a fertőtlenítésben szerte Vas megyében – Videó

A koronavírus-járvány idején Vas megyében sok helyen fertőtlenítettek és fertőtlenítenek közösségi tereket, köztereket, játszótereket is. A témával kapcsolatos megyei kitekintésünket ITT találja.

Csepregen rendszeres a fertőtlenítés
Fotó: VN/Csepregi Tűzoltóság

Megújult a közösségi ház Cákon

A Magyar falu programban pályázott tavaly sikerrel az önkormányzat. Több mint 26 millió forintból jelentős fejlesztés történt a kultúrházban. További információk ITT olvashatóak.

Több mint százmilliárd forintból 50 kilométernyi útszakasz épül Vas megyében

Hende Csaba parlamenti alelnök, Szombathely országgyűlési képviselőjének közvetítésével létrejött a találkozó Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Nemény András polgármester és Bokányi Adrienn tanácsnok között. A megbeszélés részleteiről ITT tájékozódhat.

Fotó: Miniszteri Kabinet

Súlyosan sérült a szombathelyi baleset egyik résztvevője

Szerdán délután egy Peugeot haladt Szombathelyen, a Petőfi Sándor utcában, ahonnét a jelzőlámpa zöld jelzése mellett balra, a Szily János utcába akart kanyarodni. A baleset részleteit EBBEN a cikkben találja.

Fotó: Horváth Balázs

Elhunyt Törőcsik Mari

A Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznőt életének 86. évében, hosszas betegség után pénteken hajnalban érte a halál. A Nemzeti Színház saját halottjának tekinti.

Kapcsolódó cikkek:

https://www.vaol.hu/kultura/hazai-kultura/ehunyt-torocsik-mari-4841602/

https://www.vaol.hu/orszag-vilag/a-miniszterelnok-is-bucsuzik-a-legendas-szinesznotol-4841836/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/mecsesek-viragok-torocsik-mari-velemi-hazanal-4843582/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/bucsuznak-velem-marikajatol-4845763/

https://www.vaol.hu/kultura/helyi-kultura/torocsik-mari-a-titkok-kapujaban-4844545/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában