egészségvédelem

2021.04.21. 07:00

Bölcsi-tuninggal segíti a védekezést Vasban a CSEÖH

Tisztító- és fertőtlenítőszereket, vitaminokat juttattak el vasi bölcsődékbe a Vas Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház (CSEÖH) munkatársai és önkéntesei.

Tóth Kata

Fotó: VN/Groszmann Viktória

A Vas Megyei CSEÖH szakmai munkáját a Miniszterelnökség – családokért felelős tárca nélküli miniszter – Gyermekekért Felelős Főosztálya koordinálja. Február–márciusra is voltak beütemezett programjaik, amelyek személyes jelenlétet igényeltek volna, a pandémia miatt azonban elhalasztották mindegyiket. Az így „felszabadult” mintegy 300 ezer forintot költötték a bölcsődékre, alkalmazkodva a járványhelyzethez – tudtuk meg Gorza Norbert irodavezetőtől.

A bölcsi-tuning névre keresztelt akció sikerrel zajlott tavaly: akkor homokozóásást, -frissítést, kerítésfestést vállaltak a megyeszékhelyen. Ezeket most nem tudták kivitelezni, de tisztában voltak azzal, hogy a bölcsődék megnövekedett terhekkel néznek szembe, ami a védekezéshez szükséges eszközök, higiéniai termékek beszerzését illeti.

Az akció második felvonásában így tisztító- és fertőtlenítőszereket, gumikesztyűket, maszkokat, vitaminokat csomagoltak és osztottak szét két helyszínen, Sárváron és Merseváton. Az intézmények igényei szerint, önkénteseik segítségével állították össze és juttatták el 150-150 ezer forint értékben a csomagokat.

A CSEÖH számos köznevelési intézménnyel van kapcsolatban. Gorza Norbert abban bízik, hogy május közepétől egyéb programjaikat is meg tudják valósítani az esélyteremtés, a családügy és az önkéntesség kultúrájának népszerűsítését előtérbe helyezve.

Kiemelt képünkön: A sárvári Csodagyerek Családi Bölcsődében Tóth Viktória vette át a csomagot Gorza Norberttől

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában