Frissen Vasból

2021.04.30. 07:18

Borongós idő lesz Vasban pénteken is, de csak néhol alakulhat ki egy-egy zápor

Az élénk délnyugati napközben szél északnyugatira fordul.

vaol.hu

20201214 Időjárás illusztráció, Lukácsháza, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett néhány órára kisüt a nap. Az északkeleti országrészben többfelé, másutt csak helyenként alakulhat ki zápor, zivatar, utóbbira napközben az Észak-Dunántúlon a legkisebb az esély. A többfelé élénk, néhol erős délnyugati szél a Dunántúlon átmenetileg északnyugatira fordul. Zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul. Késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. A melegfront hatására az érzelmi és értelmi egyensúlyunk könnyen kibillenhet megszokott állapotából, ezért ingerlékenység, sértődékenység többeknél tapasztalható. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetésben. A keringésre is hatással van az időjárás: gyorsabbá válik a szívműködés, emelkedik a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (orr-, gyomor-, agyvérzés), és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában