Frissen Vasból

2021.04.30. 12:23

Bővül a Volánbusz helyi közlekedési szolgáltatása Szombathelyen

Május 3-tól Szombathelyen a helyi jegyekkel és bérletekkel is igénybe vehetik az utasok a 6663-as helyközi vonalon közlekedő egyes járatokat.

vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

A közlekedési társaság közleménye szerint a szolgáltatásmegrendelők közötti megállapodás eredményeként hétfőn üzemkezdettől Szombathely, Autóbusz-állomás és Szombathely, Petőfi telep megállóhelyek között a Volánbusz honlapján található menetrend szerint közlekedő járatok helyi díjszabás szerint vehetők igénybe.

A Volánbusz kiemelt célja, hogy folyamatosan javítsa a helyi közösségi közlekedést, így biztosítsa utasainak az egyre magasabb szolgáltatási színvonalat. Ezen törekvés része a menetrendi kínálat bővítése és a biztonságosabb, kényelmesebb és környezetkímélőbb járműállomány üzembe állítása is.

Az országos közúti közlekedési társaság legutóbbi szombathelyi fejlesztésének eredményeként – 2020 őszén – hét új, korszerű, alacsonypadlós, légkondicionált, környezetkímélő Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbusz állt forgalomba. Ezzel a helyi flotta átlagéletkora 13,4 évre csökkent, ami jelentősen javítja a közösségi közlekedés színvonalát a vasi megyeszékhelyen, ahol a társaság több mint 7,6 millió utast szállít évente.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában