fejlesztés

2021.04.19. 07:00

Cserépfedést kapott a közösségi épület Alsószölnökön

A Szlovén-Rábavidék fejlesztési program első fecskéjeként rekordidő alatt elkészült a helyi faluház tetőszerkezetének felújítása.

Tersztyánszky Krisztina

20210416 a polgármesteri hivatal felújított tetőszerkezete, Monek Zsolt polgáemester, Alsószölnök, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Az épület ad otthont a szlovén és a német nemzetiségi önkormányzat helyiségeinek, a védőnői szolgálatnak, könyvtárnak, konferenciateremnek és az önkéntes tűzoltók irodájának. Itt működik az öt szlovének lakta település: Alsószölnök, Kétvölgy, Felsőszölnök, Szakonyfalu és Orfalu közös önkormányzati hivatala.

A mintegy 1420 négyzetméteres tetőn a régi palaburkolatot és az egyéb szerkezeteket lebontották, a tetőszerkezetet pallókkal megerősítették. A tetőt porhó elleni fóliavédelemmel, szigeteléssel, majd a lécezés után égetett cserépfedéssel látták el. A tetőablakokat is kibontották és a javítások után visszaépítették. Kicserélték a meglévő ereszcsatornákat, és kiépítették a villámvédelmi rendszert. A tetőfelújítási munkákra az önkormányzat csaknem 49 millió forintos támogatási összeget fordíthatott.

Kiemelt képünkön: Monek Zsolt polgármester a megszépült faluház udvarán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában