Húsvétra várva

2021.04.02. 11:30

Dekorációs ötleteket is adtak Facebookon Vép művelődésszervezői

A hungarocell óriástojások és a tojásfa már kikerültek a főtérre. A kultúrház dolgozói tojásfestési és dekorációs ötleteket adtak a közösségi oldalon keresztül. Vép is készül az ünnepre, igaz, a Covid árnyékában.

Tóth Kata

20210326 Vép Húsvéti díszítés a Vépi Főtéren. Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotós: Cseh Gábor

A minden évben várt húsvéthétfői tojáskeresésről az idén is le kell mondaniuk a vépi gyerekeknek, de a családok együtt közelről szemügyre vehetik a templomot, a kastélyt és parkját, a víztornyot ábrázoló óriástojásokat a Fő téren. A művelődési ház ajtaját fanyulak őrzik, Sági Józsefné, a Nefelejcs Nyugdíjasklub elnöke papírfonással készült nyulat ajándékozott az intézménynek. Iszakné Koszorús Judit és munkatársai tojásdíszítési technikát mutattak be a Facebookon keresztül, de készült melegen tartó tyúkanyó, ablak- és asztaldíszek is a tavasz és a húsvét jegyében – az elkészítés lépéseit leírták.

A hét elején Kovács Péter polgármester megint összehívta az intézmények vezetőit. A megbeszélésen kiderült: a védőnők jelentik az oltásban részesíthető várandós és szoptatós anyák létszámát. Az óvodai, iskolai dolgozók és a konyhai munkatársak, akik szintén érintkezni fognak az iskolásokkal április 19-e után, hétfőn még regisztrálhattak a soron kívüli oltásra. A polgármester reméli, ez hozzájárul ahhoz, hogy az óvoda és iskola újranyitása ne okozzon koronavírus-megbetegedést.

Kiemelt képünkön: Díszes tojások a város főterén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában