Szabadtéren

2021.04.08. 07:00

Egyperceseket olvashatunk a nemesbődi közterületeken

Százkilenc esztendeje április 5-én született Örkény István. A groteszk próza nagyjának egyperces novelláit most világító sárga A3-as lapokon olvashatjuk a nemesbődi közterületeken.

Tóth Kata

20210407 Örkény novellák a buszmegállóban, Nemesbőd, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Csupa forgalmas helyen, a Rákóczi Ferenc utcai buszmegállókban, a posta és az élelmiszerbolt előtti hirdetőtáblán és egy villanyoszlopon is Örkény-egypercesekbe botlik az arra járó.

Olvashatja a Makacs sajtóhiba – helyreigazító közleményt, a Színész halálát és a Fasírt című klasszikust is: „A megdarált húst összedolgozzuk tojással, tejbe áztatott zsömlével, sóval, borssal, és forró zsírban vagy olajban húspogácsákat sütünk belőle. Figyelem! Nekünk, emlősöknek nem mellékes kérdés, hogy mi daráljuk-e a húst, vagy bennünket darálnak-e meg.”

Simon Ádám közművelődési asszisztens azt mondja, a covidos hétköznapokba akartak meghökkentőt, elgondolkodtatót csempészni, erre tökéletesek az egypercesek. A falubeliek jó kezdeményezésnek gondolják a tíz kiplakátolt alkotást, amelyek így Covid-biztosak.

Kiemelt képünkön: Mindig aktuálisak az egypercesek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában