fejlesztés

2021.04.19. 07:00

Falugondnoki kisbuszt és új óvodai játszóteret kapott Narda

A Magyar falu programban pályázott tavaly Narda önkormányzata: az elnyert összegekből megszépült az új óvoda játszóudvara és falugondnoki kisbuszt is beszereztek.

Tóth Kata

20210416 Glavanics Krisztina polgármester és Hende Csaba OGY képviselő, Falubusz és Óvodai játszótér átadó, Narda, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotós: Cseh Gábor

Mászóvárral, mérleghintával, rugós játékkal, kötélpiramissal, bébihintával, laphintával és egy napvitorlával ellátott homokozóval várja a ma érkező gyerekeket a Boldog Brenner János Óvoda tagintézményeként működő Nardai Horvát Nemzetiségi Tagóvoda. Az eszközöket telepítve, kavicságyban, minőségi tanúsítvánnyal együtt kapták, számolt be az 5 millió forintos beszerzésről Glavanics Krisztina polgármester.

A Magyar falu programban nyerték a pénzt, ahogy azt a 15 millió forintot is, amelyből falugondnoki kisbusz került a településre. 2020 augusztusában indult el a falugondnoki szolgálat. Azóta a helyi alapítvány kisbuszát használták, amely most visszakerült az alapítványhoz. A teljes körű komforttal rendelkező, extra felszereltségű Ford Transit akadálymentesített – így a kerekesszékkel közlekedők számára sem probléma, hogy a gépjárműben utazzanak, tudtuk meg a polgármestertől.

– Narda él és élni akar, hisz a jövőjében. Tavaly augusztusban szentelte fel dr. Székely János megyés püspök az óvodát, és reméltük, hamarosan játszótere is lesz, ami a gyerekek harmonikus testi-lelki fejlődéséhez hozzájárul. A Magyar falu programmal ez sikerült – fogalmazott dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő. A falubusszal kapcsolatban megjegyezte, számtalan célra fel tudják használni a helyiek: a kulturális és a sportéletben, az idősek szállításában, az étkeztetésben is – ezáltal is nőtt a falu mozgástere. Várhelyi Tamás plébános áldotta meg az új beszerzéseket.

Kiemelt képünkön: Glavanics Krisztinának dr. Hende Csaba adta át jelképesen a falugondnoki busz kulcsát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában