Lakásból átmeneti bölcsőde

2021.04.26. 07:00

Hamarosan három ideiglenes helyre költöznek a csepregi óvodások és bölcsődések

Az óvodafelújítás idejére elköltöztetik a gyerekeket, ennek előkészítése zajlik három önkormányzati tulajdonú épületben. Átalakítanak egy egykori szolgálati lakást is.

VN

Lakásból átmeneti bölcsőde. Kóbor Tamás és Horváth Zoltán polgármester

Fotó: VN

A Csepregi Óvoda és Bölcsőde KIKI 140 plusz 12 gyermek napi ellátásáról gondoskodik. Az épület felújítására kétszázmilliós támogatást nyert a város a Pénzügyminisztériumtól. Korszerűsítik a csoportszobákat, vizesblokkokat, akadálymentesítik a bejáratot, és folytatódik a játszóudvar rendbetétele. A munkálatok idején a gyerekeket három különböző helyen fogják ellátni, hogy nyugodtan folytatódhasson az óvodapedagógiai munka. A bölcsődéseket különköltöztetik abba a volt jegyzői szolgálati lakásba, amit tavaly adtak vissza.

– Tudtuk, hogy valamilyen irányban mozdulnunk kell a gyerekek elhelyezését illetően, ezért nem adtuk bérbe a lakást. Úgy láttuk, itt jó helyük lehet a gyerekeknek, mert kerítéssel körülzárt udvara van, ahol biztonságosan tudnak játszani. Van konyhája, ahol tálalni lehet, és tágas, egybenyitható terekkel rendelkezik. Meg kell oldanunk, hogy olyan mellékhelyiségek legyenek benne, amelyek a piciknek megfelelnek – mondta a terepbejáráson Horváth Zoltán polgármester.

Lakásból átmeneti bölcsőde. Kóbor Tamás és Horváth Zoltán polgármester
Fotó: VN

– Ideiglenes megoldás lesz, nem a legdrágább anyagokkal dolgozunk, és kevés külső erő bevonásával igyekszünk mindent magunk kivitelezni, amit tudunk. A három átmeneti hely kialakítása maximum egy-két millió forintba kerül.

Az óvoda mintegy száznegyven gyermeket érint. A csoportok többségét a volt középső iskola épületében helyezik el, az első emeleten. Tálalóhelyiséget alakítanak ki az étkezésükhöz, a mellékhelyiségekbe pedig kis mosdókat, kis piszoárokat szerelnek. Újrafestik a falakat, javítják a padlóburkolatokat. Ugyanezt végzik el az egykori ifjúsági turistaszálló épületében, a Dr. Szemes Zoltán utcában. Csoportszobákat és mellékhelyiségeket alakítanak ki, a tisztasági festés mellett javításokat eszközölnek, ahol szükséges. Ennek is zárt udvara van.

– Folyamatosan egyeztettünk a Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával, hogy minden az előírásoknak megfelelően történjék. Május első hetében tartunk a szülőknek tájékoztató fórumot arról, hogy melyik gyereket hova kell majd vinni – nyilatkozta a polgármester.

Az új helyek kialakításakor figyelnek a parkolási lehetőségekre is, hogy reggelente ne legyen elviselhetetlen torlódás a közlekedésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában