Állatbarát

2021.04.17. 07:00

Hidegvérűt otthonra? Néhány tanács, mielőtt hüllőt vennénk

A hüllők nagyon különbözőek lehetnek, de ugyanolyan odafigyelést igényelnek, mint más háziállatok. A problémamentes gondozás érdekében érdemes megfogadni néhány tanácsot.

Tóth Dóra

Fotó: Shutterstock

Elsőként gondoljuk át, milyen állat illik az életvitelünkhöz. Vegyük számba, mekkora helyet tudunk biztosítani számára, milyen pénzügyi lehetőségeink, mennyi szabadidőnk van.

Tegyünk meg mindent azért, hogy hüllőnk jól érezze magát, biztosítsuk neki a megfelelő feltételeket. Amennyiben kétségeink vannak a gondozásával kapcsolatban, járjunk utána a faj igényeinek, ha szükséges, kérdezzünk meg szakembert, állatorvost. Különösen érvényes ez akkor, ha először tartunk hüllőt, ilyenkor válaszszunk olyan fajtát, ami nem túl nagyigényű.

Még a befogadás előtt szerezzük be a szükséges felszerelést és kiegészítőket. A vásárlást azonban csak akkor kezdjük el, ha már biztosan tudjuk, milyen fajta hüllőt szeretnénk venni.

Nemcsak az emberek, de az állat és gazdája között is fontos a bizalom. Kedvencünk megérzi rajtunk a félelmet, és ennek megfelelően reagál. Legyünk tehát határozottak, de kerüljük a gyors mozdulatokat az állat biztonságérzetének érdekében

. Fontos megfogadni, hogy mindig mossunk kezet azelőtt, hogy kivesszük a hüllőt, és azután is, hogy megérintettük. Így elkerülhetjük, hogy baktériumokat adjunk át, vagy hogy az állat fertőzzön meg minket.

A szalmonella a gyerekre különösen veszélyes, nem ajánlott tehát a hidegvérű tartása kicsik közelében.

Kiemelt képünkön: Mindig mossunk kezet, mielőtt megérintjük az állatot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában