NAV

2021.04.14. 07:00

Holnapig kérhető az szja-tervezet postázása

A NAV az idén is elkészíti az szja-bevallás tervezetét azoknak, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik. Az adóbevallási tervezet postázása április 15-én éjfélig kérhető

Vas Népe

Nav szja illusztráció, 20210323, Szombathely, ut, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Illusztráció: Unger Tamás

Az elkészült tervezeteket a NAV tértivevényesen április 30-áig küldi el postán az igénylőknek – tájékoztat közleményében a NAV. Akinek nincs KAÜ azonosítója, április 15-éig adóazonosító jele és születési dátuma megadásával kérheti a tervezet postázását. Ezt megteheti SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon adóazonosító jele és születési dátuma megadásával az alábbiak szerint: az SZJA szócskát követően adóazonosító jelét és születési dátumát – év, hónap, nap formában – szóközökkel elválasztva küldheti meg.

A postázás kérhető továbbá a NAV honlapján elérhető webűrlap vagy formanyomtatvány kitöltésével, levélben, telefonon a 1819-es hívószámon, valamint személyesen az ügyfélszolgálatokon. Aki elmulasztja a határidőt, az május 20-áig személyesen, előzetes időpontfoglalással a NAV ügyfélszolgálatain is kérheti adóbevallási tervezetének kinyomtatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában