járják a várost

2021.04.23. 14:00

Itt van a fűnyírás szezonja – Kevesebb pénzből gazdálkodhat a szombathelyi parkfenntartó

A jó idő beköszöntével fűnyírók zajától hangos a város, több mint kétmillió négyzetméternyi zöldterületet kell rendben tartaniuk a parkfenntartóknak. A Szompark az idén mintegy 120 millió forinttal kevesebből gazdálkodhat, ugyanakkor az önkormányzat további két céget bízott meg fűnyírással.

Cseh-Egyed Bernadett

Szompark fűnyírás, , 20210421, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A Szombathelyi Parkfenntartási Kft. részéről mintegy harminc ember 15 fűnyíróval járja a várost, a hulladék elszállítását pedig három tehergépjárművel végzik. Kiss Dávid, a cég ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta: az előző évekhez hasonlóan most is ütemterv szerint haladnak a fűnyírással városrészről városrészre, de azt egyrészt befolyásolja az időjárás, másrészt, ha majd a járványügyi előírások engedik, a nagyobb rendezvények időpontjai. Várhatóan egy-egy forduló időtartama 3-4 hét lesz.

A társaság gondozásában 2 millió 288 ezer 563 négyzetméternyi zöldterület áll. Kiss Dávid hozzátette: ekkora területen nyírják a füvet, de mellette folyamatosan végzik az egyéb fenntartási munkálatokat is. A héten például sövényt nyírtak, öntöztek, kaszáltak, és megkezdődött a szökőkutak téli fedésének eltávolítása, illetve karbantartásuk is.

A Szompark az idén az egy évvel korábbihoz képest 120 millió forinttal kevesebből, összesen mintegy 340 millió forintból gazdálkodhat. – A vállalkozási szerződésbe annyi feladatot foglaltunk, amennyi ebbe az összegbe belefér. Nem feltűnően, de némileg csökkentenünk kellett a műszaki tartalmat – fogalmazott Kiss Dávid, akitől megkérdeztük azt is: mennyiben befolyásolja munkájukat az, hogy az idei évtől az önkormányzat a Szova Zrt. és a Féhe Nonprofit Kft.-t is bevonta a feladatokba. A társaság ügyvezetője erre azt mondta: a három szervezet munkáját össze kell hangolni, de egyébként tőlük függetlenül végzik a munkájukat.

Kiemelt képünkön: Ütemterv szerint haladnak a fűnyírással városrészről városrészre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában