labdarúgás

2021.04.24. 07:00

Kellemetlen emlékek – Vasárnap a Csákvár érkezik a Halihoz

Az 50 ponttal a tabella hetedik helyén álló szombathelyiek háromhetes, a bajnoki szünet előtt jól futó szekere után nehezen indult újra: három meccsen két pontot szereztek.

Pum András

20210307 Szombathely Merkantil Bank Liga NB II. bajnokság: SZOMBATHELYI HALADÁS - SOROKSÁR SC labdarúgó mérkőzés Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe Képen: #17 DRAGONER DÁVID FILIP

Fotó: Szendi Péter

A legutóbbi fordulóban viszont magukra találtak: 2-1-re nyertek Békéscsabán. A vasiak vasárnap azt a Csákvárt fogadják, amelytől november elején 3-1-re kikaptak – talán azon az összecsapáson nyújtották a bajnokság során a leggyengébb teljesítményüket. Azaz itt a kiváló alkalom, hogy revansot vegyenek az őszi vereségért, felfelé ívelő formájukat, a játéktudást és a hazai pályát figyelembe véve erre reális esélyük is van. Persze nem lesz könnyű meccs, hiszen a 16. helyezett Fejér megyei együttes jobb csapat annál, mint amit helyezése elárul, de mivel ősszel a másod­osztályban őket tizedelte meg először a koronavírus-járvány, lépéshátrányba kerültek riválisaikkal szemben. A sárga-kékek az utolsó két fordulóban vetélytársukkal játszottak hazai pályán: a DEAC-ot 1-0-ra megverték, a Szentlőrinctől 2-1-re kikaptak.

– Békéscsabán nagyon szép és fontos győzelmet arattunk, azért is fontos volt a siker, mert régen éreztük az ízét – mondta Mátyus János, a Haladás vezetőedzője. – Újfent úgy játszottunk, ahogy előtte sokszor, de ez most eredménnyel is párosult. Ami pedig a Csákvárt illeti, közel másfél éve dolgozom Szombathelyen, egyetlen olyan meccsünk volt, ahol nem volt megfelelő a hozzáállásunk: ez a csákvári mérkőzés. Az egy meglehetősen fájó vereség volt. Bár ez már a múlt, felhívtam a játékosaim figyelmét erre a mérkőzésre és arra, hogy rossz emlékeink vannak a csákváriakkal szemben. Nagyon nehéz találkozó lesz, hiszen ellenfelünk kvázi az életéért küzd – ezt mi is átéltük korábban, tudjuk, mit jelent így pályára lépni. Egy célunk lehet: a győzelem. Devecseri Szilárd, Tóth Dávid sérült, Schimmer Szabolcs és Bosnjak Predrag pedig kisebb húzódással bajlódik – de utóbbiak játékára van esély. Az viszont roppant fájó, hogy Medgyes Zoltán öt sárga lapja miatt nem játszhat.

– Legutóbb hazai pályán nem tudtunk nyerni a Kazincbarcika ellen, most ezt ki szeretnénk javítani – jelezte a Békéscsaba elleni mérkőzésen második gólt jegyző Dragóner Filip. – És van egy célunk csapaton belül, amit el szeretnénk érni. Az ötödik helyet mindenképpen meg akarjuk szerezni, ahogy számoltuk, ehhez minimum tíz pontot kell gyűjtenünk. De ez csak matek, mert mindig a következő mérkőzést akarjuk megnyerni – most a Csákvár ellenit. PA

Kiemelt képünkön: Dragóner Filip reméli, csapata sikeresen veszi a vasárnapi akadályt is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában