Frissen Vasból

2021.04.29. 08:14

Két ember életét veszélyeztette egy építésvezető Rum közelében

Figyelmen kívül hagyta a kötelező biztonsági előírások betartását – kis híján tragédia lett a vége.

vaol.hu

Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA / MTI

Fotó: Illusztráció/Oláh Tibor

A Vas Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a Sárvári Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki nem biztosította a biztonságos munkavégzés feltételeit egy épület tetőszerkezetének bontása során, ami miatt két sértett leesett a tetőről 2019 áprilisában egy Rum közeli településen.

A vádirat szerint a vádlott irányította egy magtár tetőfedési munkálatainak kivitelezését. A vádlott azt a feladatot adta az egyszerűsített foglalkoztatás keretében munkát végző sértetteknek a baleset napján, hogy távolítsák el a tetőt fedő hullámpalát és fedjék vissza lemezzel a helyét. A hullámpala berobbant a testhevedert nem viselő, kikötéssel nem rögzített sértettek alatt a 4,4 méter magasan lévő tetőn.

Az egyik sértett a betonra esett és maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett. A másik sértett megkapaszkodott az egyik tetőgerendában, és a segítéségre siető munkatársa által odavitt létrán le tudott mászni anélkül, hogy megsérült volna.

A baleset azért következett be, mert a vádlott nem gondoskodott a leesés elleni védelem biztosításáról, nem tett megelőző intézkedéseket, hogy a sértettek ne léphessenek a törékeny anyagból készült felületre, illetve ne zuhanjanak le.

A Sárvári Járási Ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában