Frissen Vasból

2021.04.10. 15:00

Lehet éjszaka is pecázni a vasi vizeken, de csak bizonyos feltételekkel

A 2,5 millió fős átoltottsági határ elérése után, a járványügyi és védettségi adatok tartós javulását remélve és feltételezve, a fő horgászidény beköszöntével az éjszakai horgászat fokozatos visszavezetését, engedélyezését kéri és támogatja a MOHOSZ.

VN

Fotó: VN/vasivizeken.hu

A szervezet egy többlépcsős rendszert dolgozott ki, e szerint először a védettségi igazolvánnyal rendelkezők kapnának lehetőséget az éjszakai horgászatra, majd úgy engedélyeznék azt, hogy a horgász csak oda mehet, ahova az éves területi jegye érvényes és a kijárási korlátozás ideje alatt a horgászhelyét nem hagyhatja el. Az utolsó pont szerint pedig már az éjszakai horgászat engedélyezett a horgász területi jegye szerinti vízterületre, és a kijárási korlátozás ideje alatt a horgász csak a horgászhely és a lakóhely/bejelentett tartózkodási hely közötti útvonalon közlekedhet.

A MOHOSZ a fokozatos engedélyezést a járványügyi helyzetnek és az elfogadott szabályozási lehetőségekből a döntéshozók által kiválasztott variánsnak, variánsoknak megfelelően, az első ütemben legkésőbb április 19-étől, illetve a második ütemben április 30-ától (süllő, balin tilalmi idejének vége) javasolja. Részletek a mohosz.hu oldalon.

Kiemelt képünkön: Kelemen Richárd egy 2 kilogrammos dévérkeszeget fogott a Rába nicki szakaszán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában