Május 19-én nyit Ausztria

Az újranyitás időpontjáról és módjáról tanácskozott tartományi vezetőkkel és szociális partnerekkel pénteken az osztrák kormány. Ezt követően Sebastian Kurz kancellár bejelentette, hogy május 19-én nyithatnak újra a vendéglátó egységek és a turisztikai szolgáltatók. Az iskolákban május 17-től folytatódhat a jelenléti oktatás.

vaol.hu

Alsó-Ausztriában május 2-án ér véget a húsvét előtt bevezetett szigorú Lockdown. Május 3-tól megnyithatnak az üzletek és a testközeli szolgáltatók is. Michael Ludwig Bécs polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, hogy május 19-e előtt nem tervez enyhítéseket – adta hírül a volksgruppen.orf.at magyar oldala.

Arról is írnak, hogy nyitás esetén továbbra is csak szigorú előírások betartása mellett lehet majd látogatni az éttermeket és a kulturális intézményeket. A negatív teszt, a maszkviselés és a regisztráció is kötelező lesz az éttermekben, ahol a gyerekeket nem számítva legfeljebb négy felnőtt, a teraszokon pedig legfeljebb 10 felnőtt ülhet egy asztalnál. A felszolgálóknak és az asztalt elhagyó vendégeknek is FFP2-es maszkot kell viselniük. Fogyasztani kizárólag asztal mellett ülve lehet. A vendéglátó egységek legfeljebb 22 óráig tarthatnak nyitva. Kulturális és sportrendezvények esetében csak a látogatói kapacitás felét lehet beengedni a programokra.

A „Zöld útlevél„ várhatóan csak május végétől használható majd belépési engedélyként. Az edzőtermek a járványhelyzet alakulásától függően várhatóan csak júniusban nyithatnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában