Frissen Vasból

2021.04.08. 07:12

Marad a szeszélyes áprilisi tavasz Vas megyében

Még mindig számítani kell napközben hózáporra, éjszakára pedig ismét jóval fagypont alá csökkenhet a hőmérséklet.

vaol.hu

Forrás: Origo / Csudai Sándor

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint napközben egy felhőtömb halad kelet felé, illetve gomolyfelhők is képződnek, de a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Több helyen – délnyugaton kisebb eséllyel – alakulhat ki zápor, hózápor, esetleg zivatar is lehet. Emellett reggel az Észak-Dunántúlon havazhat is. Késő délután, estefelé megszűnik a csapadék, a felhőzet is jelentősen csökken. Az északnyugati szél ismét nagy területen erősödik meg, néhol viharossá is fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 11 fok között alakul.

Éjszakára megszűnik a csapadék, kiderül az ég, és leáll a szél. A hőmérséklet hajnalban általában -6 és -1 fok között alakul, de a szélcsendes, fagyzugos helyeken ennél hidegebb lesz.

A hazánk fölött áthaladó hidegfront kelet felé távolodott el a Kárpát-medencétől, mögötte több fokkal hűvösebb levegő áramlik térségünk fölé. Ezek a hatások a vegetatív idegrendszerünket paraszimpatikus irányba tolják el, ezért csökken a szervezet energiaforgalma, alapanyagcseréje, lassul a légzés és a keringés, valamint az izomtevékenység is a legszükségesebbre csökken le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában