Frissen Vasból

2021.04.23. 07:00

Még igényelhető az ingyenes internet

Visszamenőlegesen is igényelhetik a veszélyhelyzet idején digitális oktatásra átállt diákok szülei, illetve az érintett intézmények pedagógusai az ingyenes vezetékesinternet-hozzáférést.

Gyöngyössy Péter

20210310 Zalaegerszeg Digitális oktatás a koronavírus járvány harmadik hullámában, Bátai Panna és Lili apukájukkal Bátai Péter tanulnak online. Fotó: Pezzetta Umberto pu Zalai Hírlap

Fotó: MW-archív

A járványhelyzet egyik következménye, hogy egész családok élik az életüket az online térben. Miközben a lakás egyik végében az anyuka éppen a kortárs magyar irodalomról tart középiskolásainak tanórát, a lakás másik végében munkahelyi értekezlet zajlik. Míg az egyik szobában az érettségire készülő nagylány matekdolgozatot ír, egy másik helyiségben a legkisebb lányka az éghajlatfajtákkal ismerkedik az online földrajzórán.

A kormány tavaly ősszel a digitális oktatásra átállt középiskolás tanulók és pedagógusaik számára tette lehetővé az ingyenes internetet a veszélyhelyzet idejére. Március elején kiterjesztették a lehetőséget az alapfokú köznevelési intézményekre is. Az előfizetéssel rendelkező pedagógusok, diákok, vagy a szüleik a szolgáltatóknál jelezhetik a díjmentes lehetőség iránti igényüket.

A közelmúltban lehetővé tették, hogy aki nem élt eddig a lehetőséggel, az visszamenőlegesen is visszaigényelje az internetre kifizetett díjat. Ahol középiskolás diák, vagy pedagógus van a családban, már novembertől jár a könnyítés, amely 3–5 ezer forintot jelent havonta.

Kiemelt képünkön: Online térben tanulnak a diákok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában