Karanténverzió

2021.04.19. 20:02

Meg tudják rendezni a Herényi Virágút járványügyi helyzetre alkalmazott verzióját

Az önkormányzati támogatás erőteljes karcsúsítása után sikeresen szerzett forrást a Herényi Kulturális és Sportegyesület a további létezése finanszírozásához, így meg tudják rendezni a Herényi Virágút járványügyi helyzetre alkalmazott verzióját is: virágvásár lesz két különálló napon.

Vas Népe

Nagy Krisztina és Simon Ádám Kummer Miklósné virágstandján a herényi piacon

Fotó: MT

– Van a szombathelyi önkormányzattal egy közművelődési megállapodásunk, amit 2020 novemberében írtunk alá; benne foglaltatik, hogy a közművelődési alapszolgáltatások ellátására kapunk tizenhárom millió forintot, aztán végül ennek a töredékét kaptuk meg – tájékoztatott Nagy Krisztina, a Herényi Kulturális és Sportegyesület ügyvezető titkára. – Az új kulturális törvényben foglalt hét alapszolgáltatás közül mi hatot valósítunk meg.

Ezek között van a kulturális alapú gazdaságfejlesztés, ide tartozik a Herényi Virágút; az amatőr alkotó- és előadóművészeti feladatok; a művelődő közösségek létrejöttének elősegítése; a hagyományos közösségi kulturális értékek átörökítése; a közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése.

Nagy Krisztina és Simon Ádám Kummer Miklósné virágstandján a herényi piacon
Fotó: MT

– 2021 év elején villámcsapásként ért minket, hogy a tizenhárom helyett csak kétmillió forintot kapunk – mondta Nagy Krisztina, hozzátéve: a csökkentés nemcsak őket érinti drasztikusan, hanem a kulturális szféra többi szereplőjét is. – Alternatív megoldásokat kezdtünk keresni; dr. Hende Csaba országgyűlési képviselőhöz fordultunk.

Az ő javaslatára és támogatásával jutottunk hozzá egy miniszterelnökségi forráshoz, pályáztunk a Nemzeti Együttműködési Alap egyedi támogatására, megnyertük, és már a számlánkon is van a tizenegymillió forint. Reméljük, hogy a városi támogatás csökkentése csak 2021-ben volt így, mert a kétmillió forint a közüzemi számláink kifizetésére sem volna elég.

A szokásos Herényi Virágút nem lesz, helyette április 30-án és május 7-én hirdetünk a herényi piachoz kapcsolódóan virágvásárt, ahova meghívtuk a herényi és kámoni kertészeket. Mindkét napon virágos kincseket helyezünk el a városrész nevezetességei körül, aki ilyet talál, cserepes virágra válthatja majd a piacon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában