Fejlesztésre pályáznak

2021.04.12. 17:30

Megelőzik az esőzés okozta károkat Szentgotthárdon

Csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztésére pályázik Szentgotthárd 300 millió forint értékben.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: VN/Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal

Az egyre gyakoribb hirtelen lezúduló, nagy intenzitású esőzések folyamatosan károkat okoznak az önkormányzati tulajdonú utakban, csapadékvíz-elvezető rendszerekben, és más létesítményekben. Az elmúlt öt évben az önkormányzat mintegy 150 millió forintot fordított vis maior jellegű kár­események elhárítására.

Ez tette indokolttá a Szentgotthárdi csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése című nagyprojekt összeállítását, amelyen az aktuális TOP pályázati felhívás kapcsán már hónapok óta zajlott a hivatali előkészítő és tervező munka. A tervezett fejlesztés öt egymástól független területet érint. Ezek a rábatótfalui városrészen a Fagyöngy utca, Váci Mihály utca és környezete, Zsidán a Szépvölgyi és Vadvirág utcák környezete, a Május 1. utca, a rábakethelyi Mikes Kelemen utca és végül a Máriaújfalui út környezetének vízrendezése. A beruházásnak a vízkárok enyhítése mellett célja a vízvisszatartás, beszivárogtatás elősegítése, a lefolyás szabályozása, a csapadékvízzel történő gazdálkodás feltételrendszerének kialakítása.

A projekt komplett vízjogi létesítési engedélyezési tervdokumentációval, projekt-előkészítő tanulmánnyal és a Területi Vízgazdálkodási Tanács támogató szakvéleményével rendelkezik. A fejlesztés mintegy bruttó 300 millió forintos költségvetéssel valósulhat meg, százszázalékos támogatási intenzitás mellett.

Kiemelt képünkön: Huszár Gábor polgármester és Doncsecz András városüzemeltetési vezető

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában