Várják az önkénteseket

2021.04.16. 11:00

Nagytakarításra készül Sárvár

Az önkormányzat és a helyi környezetvédők tavaszi nagytakarításra hívják a város lakóit április 17-én, szombaton.

Pajor András

Kondora István polgármester és dr. Máhr Tivadar alpolgármester a sárvári városházán fogadta Bokorné Csonka Juditot, a Sárvári Környezetvédõ és Természetbarát Egyesület elnökét.

Fotó: Pajor András

Kondora István polgármester és dr. Máhr Tivadar alpolgármester a városházán fogadta Bokorné Csonka Juditot, a Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület elnökét. A megbeszélés egyik témája az év elején bevezetett új sárvári hulladékszállítási rend tapasztalatainak összegzése volt. Az egyesület pozitívan értékelte, hogy az önkormányzat támogatásával megduplázódtak a zöldhulladék-elszállítási alkalmak, és öt új üveggyűjtő pontot is kialakítottak.

– A városban eddig évente 86 tonna üveget gyűjtöttek össze a sárváriak. Bízom abban, hogy továbbra is környezettudatosak lesznek a város lakói, és a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken, a konténerekben is elhelyezik majd az üveghulladékot – mondta dr. Máhr Tivadar. Az alpolgármester arról is beszámolt, hogy hamarosan lehetőség lesz a sütőolaj összegyűjtésére is.

Az önkormányzat és a városi környezetvédő egyesület tavaszi nagytakarításra hívja a település valamennyi önkéntes segítőjét szombaton. A résztvevők saját lakókörnyezetük közelében gyűjthetik az eldobott szemetet, de van mód csatlakozni a környezetvédő egyesülethez is, amelynek tagjai a Nádasdy utcában, az Ikervári utcai Zuhogónál, illetve a Kertekalja utca végi volt kavicsgödör helyszínein dolgoznak majd.

Kiemelt képünkön: Kondora István, dr. Máhr Tivadar és Bokorné Csonka Judit az egyik előkészítő egyeztetésen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában