Frissen Vasból

2021.04.18. 14:00

Országos alelnöknek választották Márkus Árpádot

Fontos feladatot kapott Márkus Árpád. Némethné Jankovics Györgyi elnök felkérése alapján az Országos Nyugdíjas Szövetség gazdasági ügyekért felelős alelnökévé választottá

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: Benkő Sándor

Márkus Árpád tíz évvel ezelőtt egy 2500 embernek munkát adó rehabilitációs foglalkoztató cég ügyvezető igazgatójaként vonult nyugdíjba. Az ott eltöltött húsz év tapasztalatával a háta mögött ezt követően is sokat tett a sérült emberek, az őket tömörítő szervezetek patronálásáért. Teniszpartnere, az akkor elnöki tisztet betöltő Dancs István felkérésére 2013-ban került be Vas Megye és Szombathely Megyei Jogú Város Nyugdíjas Szövetsége, Képviselete vezetőségébe, ahol később általános alelnökké választották.

A szövetségben azonnal aktív munkába kezdett, széles körű kapcsolatrendszerét felhasználva tevékenykedett a szervezet külső kapcsolódási pontjainak erősítéséért. Olyan népszerű programok ötletgazdájaként tekinthetünk rá, mint az azóta is népszerű főzőversenyek, filmklubok, színházbérletes előadások, amelyek – ha nem lenne éppen most járványhelyzet – a mai napig bizonyítják életképességüket. A telt házas Fertő tavi hajókirándulások is az ő vitorlás kapcsolatai révén tudtak rendszeressé válni.

– Általános alelnökként szabad kezet kaptam az új programok kitalálásában és megszervezésében – meséli. – Élmény volt együtt dolgozni a korábbi elnökkel és jelenlegi utódával, Molnár Árpáddal is, akinek lelkiismeretes, agilis személyét kis túlzással én fedeztem fel a szövetség számára. Mindig nagyon örülök, ha kapcsolataimat hasznosítva tudok segíteni abban, hogy a klubjaink életét szép programokkal tudjuk színesíteni. Nagyon jó közösségekkel vagyunk körbevéve: a mai nyugdíjas- társadalom egy színes és kreatív generáció, a közös érdeklődés mentén szerveződő, öntevékeny klubok fontos szerepet töltenek be az idős emberek életében.

A szövetség országos elnökével Márkus Árpád már több Vas megyei rendezvényen találkozott. Egy éve Némethné Jankovics Györgyi, a Magyar Nyugdíjas Szervezetek Országos Szövetségének elnöke közölte: szívesen fogadná gazdasági alelnöknek. Márkus Árpád, mivel amúgy is sok a társadalmi megbízatása, gondolkodási időt kért, majd végül igent mondott a fel kérésre.

– A pandémiás helyzet miatt eddig még érdemben nem nagyon tudtam bekapcsolódni a vezetőség munkájába. Az elnök asszony tanácsadójaként fogok majd tevékenykedni, a gazdasági szervezetekkel ápolt kapcsolatok fogják jelenteni a munkám nagy részét. A szövetség vezetőségi tagjaként lehetőségem lesz bekapcsolódni a nyugdíjazás körülményeivel, illetve a nyugdíjak méltányos megállapításával kapcsolatos erőfeszítésekbe is.

Szombathely önkormányzata kiemelkedő önkéntes munkájának elismeréseképpen ősszel az idősek világnapján Idősek az idősekért díjban részesítette Márkus Árpádot. Új, országos vezetői pozíciójában pedig a remények szerint még többet tud majd tenni szeretett nyugdíjas közösségeinek érdekében.

Kiemelt képünkön: Márkus Árpád a kapcsolatrendszerére épít

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában