Frissen Vasból

2021.04.28. 13:18

Szakítás, emberölési kísérlet, hamis tanúzás – Helyben hagyta a Győri Ítélőtábla a szombathelyi ítéletet a vasi férfi ügyében

A Győri Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság – abban az ügyben, amelyben az egyetemista vádlott nem tudott belenyugodni abba, hogy barátnője megszakította vele a kapcsolatot – a mai napon meghozott végzésében (a Győri Fellebbviteli Főügyészség indítványának megfelelően) helybenhagyta a Szombathelyi Törvényszék 2020. november 30. napján. kihirdetett ítéletét.

vaol.hu

A dr. Szabó Sándor tanácsa által hozott elsőfokú ítélet helybenhagyását kérik G.G. tárgyalása, ítélethozatal: Meg akarta ölni volt barátnőjét Szombathelyen, 13 évet kapott Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotó: VN-archív/Cseh Gábor

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye szerint a Szombathelyi Törvényszék, mint elsőfokú bíróság ítéletében a vádlottat emberölés bűntettének kísérlete, hamis vád bűntette, hamis tanúzásra felhívás bűntette, zaklatás vétségei és személyes adattal visszaélés vétsége miatt halmazati büntetésül 13 évi fegyházbüntetésre, Vas megye közigazgatási területéről 5 évi kitiltásra és mellékbüntetésül 10 évi közügyektől eltiltásra ítélte.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta, mivel úgy látta, hogy a szerelmi kapcsolatukat önös érdekből helyreállítani akaró, a sértett életét hosszabb időn keresztül, a távoltartás szabályait is megszegve változatos eszközökkel és módon megnyomorító, a sértettnek komoly lelki és fizikai szenvedést okozó, őt a lakóhelyéről elköltözésre is késztető, a büntetőeljárás, sőt letartóztatása alatt is bűncselekményeket elkövető vádlottal szemben kiszabott fegyházbüntetés mértéke feltétlenül szükséges és indokolt.

A Győri Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság a cselekmény minősítését és a büntetést illetően is osztotta az elsőfokú bíróság, illetve a fellebbviteli főügyészség álláspontját. A másodfokú ügyészség az indítványáról 2021. március 9. napján adott ki sajtközleményt.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/nem-tudta-elfogadni-a-szakitast-zaklatta-volt-baratnojet-a-vas-megyei-ferfi-4757890/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában