Frissen Vasból

2021.04.07. 12:15

Szivattyúkat, fűkaszát, kapálógépet és két gyerek hátitáskáját lovasította meg egy vasi férfi

Ezzel 330 ezer forintot meghaladó anyagi kárt okozott a sértetteknek.

vaol.hu

Forrás: Shutterstock

A Vas Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a Sárvári Járási Ügyészség több lopás miatt emelt vádat az ellen a rovott múltú férfi ellen, aki rövid idő alatt kétszer is elvette mások értékeit 2020 nyarán egy Vas megyei városban.

A vádirat szerint a vádlott első alkalommal betört egy gazdasági épületbe, ahonnan 219.000 forint értékben szivattyúkat, fűkaszát és kapálógépet lopott, amiket később 100.000 forintért értékesített.

Másfél hónap múlva a vádlott elvitte két kiskorú sértett őrizetlenül hagyott hátitáskáját a város fürdőjében. Az egyik táskában egy 51.000 forint értékű mobiltelefon és 2.000 forint készpénz, a másikban egy 63.000 forint értékű mobiltelefon és 3.000 forint készpénz volt.

Egy szolgálaton kívüli rendőr észrevette a lopást, szólt a gyerekeknek és a biztonsági szolgálatnak. Az egyik gyerek visszavette a táskáját a vádlottól, a másiknak pedig a biztonsági őrök adták vissza azt.

A mobiltelefonok visszakerültek a gyerekekhez, azonban a készpénzük nem lett meg. A Sárvári Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés és a próbaidő tartamára a vádlott pártfogó felügyeletének elrendelését indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában