oktatás

2021.04.18. 07:00

Tehetségek jelentkezését várják a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Újra lehet jelentkezni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tehetséggondozó programjára, amely idén ősszel már a második évfolyamát indítja el. Nappali tagozatos hallgatók jelentkezését várják.

MTI

Fotó: MTI

Az ingyenes lakhatást, kiemelt ösztöndíjat és személyre szabott képzést nyújtó Ludovika Collegium azért jött létre, hogy minél több, a világról felelősen gondolkodó, stratégiai szemléletű, közérdeket szem előtt tartó szakembert biztosítson a magyar állam számára.

A hat féléves képzésre – más tehetséggondozó programoktól eltérően – bármely tudományterület hallgatói jelentkezhetnek, így egy olyan egyetemközi szakmai műhely és hallgatói közösség jön létre, amelynek eltérő tudományos háttérrel rendelkező tagjai egymást is ösztönzik az új ismeretek megszerzésére. A Ludovika Collegiumba az NKE hallgatói mellett más, magyarországi székhelyű felsőoktatási intézményben, nappali képzésben tanuló fiatalok is jelentkezhetnek, akik közül egy többlépcsős felvételi eljárásban választják ki a legtehetségesebb, leginkább motivált hallgatókat.

A magyar és a globális környezet aktuális kihívásaira is reflektáló, a külföldi tapasztalatszerzést is lehetővé tevő programban a tantermi jellegű képzés mellett innovatív oktatási formákkal is találkozhatnak majd a résztvevők: hackathonok, szimulációs gyakorlatok, valamint csoportos projektmunkák is várnak a leendő hallgatókra. A tehetséggondozó program egyik nagy előnye, hogy minden hallgatójára személyes figyelem hárul, és a hallgatók fejlesztését az NKE oktatói mellett hazai és külföldi mentorok is segítik, írják. Az egyetemi tanulmányok mellett folytatható képzés résztvevőinek az NKE lakhatást, valamint kiemelt ösztöndíjat biztosít. A tehetséggondozó programra ez év május 10-éig lehet jelentkezni.

Kiemelt képünkön: A Ludovika Collegium a hagyományos egyetemi tanulmányokon túlmutatva folytat képzést

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában