Frissen Vasból

2021.04.13. 18:46

Témák az áprilisi sajtóreggeliről: járványbiztos túrák és szemétszedés

Háromnapos önkéntes akcióhoz toboroz szervezőket a három történelmi keresztény egyház. Éremgyűjtő túrák teljesítésére és önkéntes szemétszedésre buzdítanak a civilek – témák az áprilisi sajtóreggeliről.

Tóth Kata

Fotó: Facebook/vhrchallenge

A Vas Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ a Facebook-oldalán jelentkezett tegnap az áprilisi sajtóreggelivel. A 72 óra kompromisszum nélkül! országos önkéntes ifjúsági akció kapcsán Markó Regina Vas megyei koordinátorral beszélgetett Meskó Krisztián, a Hegypásztor Kör szakmai vezetője. A koordinátor elmondta: lelkes önkéntes szervezők jelentkezését várják április 30-áig. Az októberre tervezett akcióban vállalkozó szellemű fiatalok csoportjai országszerte arra szánják majd három napjukat, hogy másoknak segítsenek. 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat, például intézmények, játszóterek felújítását, erdőtakarítást, szociális segítségnyújtást, kulturális műsorok szervezését fogyatékkal élőknek, időseknek.

Látogatóknak és helyieknek ajánlja a túrázás és éremgyűjtés lehetőségét a Vasi-Hegyháton és a Rábamentén a Vasi-Hegyhát Rábamente Egyesület. Debreczeniné Késmárky Flóra turisztikai menedzser arról beszélt: áprilistól VHRchallenge néven hirdették meg éremgyűjtő túráikat, amelyek egyénileg, szervezett vezetés nélkül, egyben, de akár több részletben is teljesíthetők.

Az Önkéntesség Magyarországi Éve tematikus hetéhez csatlakozva szemétszedésre hív a Vas Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ. Április 22–23-ára invitálják a Vasi Hegyhát településein lakókat szőlőhegyeik megtisztítására, mondta Meskó Krisztián.

Kiemelt képünkön: Maradandó élmény a barangolás – a túrák egyben vagy több részletben is teljesíthetők

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában