Frissen Vasból

2021.04.05. 20:19

Tojáskeresés a Jurisics-várnál

A járványhelyzet hívta életre a Jurisics-vár húsvéthétfői tojáskereső programját. A vár körül több száz, kartonból kivágott tojást rejtettek el. A várkapunál öt papírtojást lehetett egy valódi piros húsvéti tojásra cserélni. A várfal hézagai és a várárok bokrai remek helyszínnek bizonyultak a keresgélős programhoz.

Gyöngyössy Péter

20210405 Dévai-Müller Tamara, Tojáskeresés a várkörül, Kőszeg, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Húsvéthétfőn Kőszegen már tíz óra előtt több kisgyerek lázasan keresgélte a várfal kövei közé és a környező bokrok, fák tövébe rejtett papírtojásokat. A Jurisics-vár munkatársai több száz, színes kartonból kivágott tojást rejtettek el, de az első fél óra után már újra kellett tölteni a rejtekhelyeket.

Dévai Ákos és családja Sopronból érkeztek a tojáskereső programra. A hétéves Tamara boldogan gyűjtögette kosárkájába a vármatricás papírtojásokat. Édesanyja, Dévai-Müller Magdolna elmondta, hogy nemrég kirándultak Kőszeg környékén, akkor látták a program plakátját.

Kiss Karina és Kiss Kamilla is lelkesen kutatta a tojásokat Kőszegen
Fotó: Cseh Gábor

A várkapunál öt kartontojásért lehetett egy valódi húsvéti piros tojást kapni. Pócza Zoltán, a Jurisics-vár igazgatója egy családnak éppen megmutatta, hogyan lehet játszani tojásdobálást, tojásba dobálást – vagy tojásgurítást. Aztán a 12 éves Kiss Kamilla és 8 éves húga, Karina váltották be a papírtojásokat. Mint a szülőktől, Kiss Richárdtól és Kissné Süveges Beátától megtudtuk, augusztusban költöztek a városba Heves megyéből. Szívesen járnak a vár programjaira.

Amberboy Attila négy gyermekével érkezett. András, Áron, Melinda és Lili egymással versengve gyűjtögették a várárokban a kartontojá- sokat.

A kilencéves Karádi Dorián már ötödször fordult, ezért a tojás mellé egy kis levendulás zsákot is kapott.

Somorác Lejlától és Kuji Zsoltné Gyöngyitől – a művelődési központ nyuszijelmezes animátoraitól – megtudtuk: jóval nagyobb volt az érdeklődés, mint amire számítottak. Harminc perc alatt mintegy negyven piros tojás fogyott el.

Kiemelt képünkön: Dévai-Müller Tamara kosárkával indult tojást keresni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában