Magyar Falu Program

2021.04.16. 07:00

Új helyen a játszótér Jákfán

Befejezéséhez közeledik a jákfai játszótér kialakítása. A terület új fitnesz- eszközökkel bővült, illetve egy kerítést is felhúztak.

Polgár Patrícia

Fodor Lászlóné , polgármester, fitnesspar, kerítés, 20210415, ut, Jákfa, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A kormány Magyar falu programja révén jutott forrás a gyermekeknek játszóeszközökre, amelyekért polgármester asszony nagyon lobbizott – tudtuk meg Ágh Péter országgyűlési képviselőtől. Másfél éve hatmillió forintot nyert a település önkormányzata a játszótér felújítására. A pénzből idáig fészekhintát, dombcsúszdát, drótkötélpályát és rugós játékokat vásároltak – hallottuk Fodor Lászlóné polgármestertől.

A fitneszeszközöknek azon­ban csak a helyük lett új: korábban a futballpálya mellett voltak, a húsvét előtti héten kerültek végleges helyükre. A polgármester reméli, itt jobban kihasználják majd azokat a település lakói. A terület bővült még egy újdonsággal: egy kerítés került a falu főutcája felőli szakaszra. Erre a gyermekek védelme miatt is szükség volt.

– Büszkék vagyunk falunk játszóterére, úgy tapasztaljuk, hogy a gyakran átutazó idegenek is meg­állnak gyermekeikkel, hogy néhány percet eltöltsenek nálunk – fogalmaz Fodor Lászlóné. Hozzátette, gyermeknapra terveznek a megújult parknak egy átadót is, ezt azonban meg­előzi még a régi játékok felülvizs­gálata.

Kiemelt képünkön: Fodor Lászlóné polgármester a fitneszparkban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában