Visszavágynak az iskolába

2021.04.01. 12:19

Vas megyében is megkezdődött a pedagógusok oltása – a kórházi oltóponton jártunk

Csütörtökön, a tavaszi szünet első napján Vas megyében is megkezdődött az általános iskolai, középiskolai és óvodapedagógusok oltása. Délelőtt a Markusovszky-kórház oltópontján két pedagógust is kérdeztünk.

Tóth Kata

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Két ütemben, kórházi oltópontokon kapják majd a Pfizer-vakcinát a pedagógusok. Csütörtökön, pénteken és szombaton azok, akik március 24-ig regisztráltak, a második körben – egy héttel később – pedig a március 29-én éjfélig regisztráltakat oltják be.

Pichler Gergelynek (41), a Gércei Általános Iskola testnevelő tanárának 9.30-ra kellett megjelennie az oltóponton. Dr. Rácz Dénes Ádám főorvostól a bal vállába kapta a Pfizer–BioNTech-vakcinát. – Nagyon örülök, hogy megkaptam az oltást. Január közepén jelentkeztem, azóta hetente e-mailben tájékoztattak az koronavírus-helyzetről és az oltásokkal kapcsolatban. Ez is visszaigazolta, hogy aktív a regisztrációm. Az iskolánkban, úgy tudom, mindenki regisztrált, akit eddig nem oltottak be, az csütörtökön vagy pénteken kerül sorra. Egy hete az intézményvezetőnk jelezte, hogy várhatóan március 30-án, kedden sms-t kapunk, amelyben oltásra hívnak bennünket. Aznap 17 óra körül rendben megérkezett az üzenet, és nem is volt kérdés, hogy jövök. Flottul ment minden, le a kalappal az egészségügyi dolgozók és a rendvédelmi dolgozók előtt, akik segítik a munkájukat – most én is megtapasztalhattam a szervezettséget. Ráadásul találkoztam és beszélgettem ismerősökkel, kollégákkal – hallottuk Pichler Gergelytől, aki 13 évig a Falco KC Szombathely NB I.-es kosárlabdacsapatának technikai vezetője volt. Tavaly távozott a klubtól, szeptember óta tanít a gércei iskolában. Azt mondja, hiányoznak neki a gyerekek, ahogy a gyerekeknek is a tanárok, az iskola, a szülőknek pedig, hogy minden visszaálljon a régi kerékvágásba. A digitális oktatás néhány hétig áthidaló megoldásként megteszi, mondta, és reméli, április 19-én visszatérhetnek az iskolába. A második körös oltásra is megvan az időpontja: május 6.

Fotó: Cseh Gábor

Ismerősként üdvözölték egymást Pados Zitával (28), aki a Boldog Brenner János-iskolában alsós tanító. Ő is várta, hogy a pedagógusok koronavírus elleni oltást kaphassanak – lévén ők is a frontvonalban dolgoznak, és naponta szembesültek azzal, hogy romlanak a járvány mutatói. – Külön örültem, hogy a Pfizer-vakcinával oltottak, vannak ugyanis alapbetegségeim. Az oltóponton mindenki nagyon kedves volt, teljesen elégedett vagyok, május 6-án jövök legközelebb – mondta, és megjegyezte még: visszavágyik az iskolába, és a gyerekek is számtalanszor megkérdezik, mikor találkoznak újra.

Fotó: Cseh Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában