Frissen Vasból

2021.04.01. 09:48

Vas megyeieket is megkárosított az a férfi, akinek háromszázkét rendbeli csalásért kell felelnie

A szombathelyi rendőrök befejezték az internetes csalások miatt folytatott büntetőügy vizsgálatát.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Forrás: Shutterstock

A szombathelyi rendőrök egy nyíradonyi lakossal szemben folytattak büntetőeljárást, aki 2018 júliusától 2020 júliusáig különböző internetes hirdetési felületeken kínált eladásra különböző használati tárgyakat. A hirdetésekre jelentkező személyeket arra kérte a férfi üzenetben, vagy telefonon, hogy a nevén lévő bankszámlára utalják el a megvásárolni kívánt termék, vagy termékek árát. Az utalásokat követően azonban a vásárlók már nem tudtak kapcsolatba lépni a férfival sem a hirdetési felületeken, sem a hirdetésben megadott telefonszámon – közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

A nyomozók a férfit az eljárás során gyanúsítottként kihallgatták, melynek során a bűncselekmények elkövetését elismerte. Vele szemben kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

A nyomozók összesen háromszázkét rendbeli csalást derítettek fel. A sértettek közül mindössze hét személy volt Vas megyei.

A szükséges eljárási cselekményeket a Szombathelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya elvégezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában