a nagy hátraarc

2021.04.21. 18:15

Visszakozott Bana Tibor: Mégis Szentgotthárdon indul az ellenzéki előválasztáson

Szombathely és térsége helyett Vas megye 3-as számú választókerületében küzdene meg ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltként Bana Tibor. A politikus ma délután közösségi oldalán is megerősítette a hírt.

VN

Fotó: VN-archív

Szombathely és térsége helyett Vas megye 3-as számú választókerületében küzdene meg ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltként Bana Tibor. A politikus ma délután közösségi oldalán is megerősítette a hírt.

Fogynak az ellenzéki képviselőjelöltek Szombathely térségében. Bana Tibor bejelentette, hogy Szentgotthárd, Körmend, Őriszentpéter térségében szállna ringbe ellenzéki képviselőjelöltként. A hír sokakat nem ért váratlanul, miután a szombathelyi ellenzéki közvéleménykutatásokon rendre mintegy 10 százalék körüli támogatottsággal mérték az exjobbikos országgyűlési képviselőt.

A politikust ellenzéki ellenfelei sem kímélték, így legutóbb múlt héten az Ungár Péter, LMP-s országgyűlési képviselő tulajdonában lévő lap miatt fakadt ki Bana. Akkor közleményében azt írta: „Jakab Péter, egykori pártom elnöke hazugságoktól hemzsegő mondatokat vetett oda Ungár Péter ugytudjuk.hu nevű propagandalapjának. A minősíthetetlen stílust és a vagdalkozást már megszokhattuk tőle, de az, ami a cikkben személyemet érintően megjelent, túlmegy minden határon.”

A közleményében már ekkor tett utalást arra, hogy más körzetben próbál szerencsét. Azt írta: „A Mindenki Magyarországa Mozgalom tagjaként is biztosítok mindenkit, hogy Szentgotthárdtól Szombathelyig, Orfalutól Dozmatig továbbra is minden Vas megyei számíthat rám.”

Ma délután pedig közösségi oldalán tette közzé az Indexnek tett nyilatkozatát, amelyben megerősítette, hogy a szentgotthárdi választókörzetben indul el az ellenzéki előválasztáson. Kitért arra is, hogy Szombathelyen az előválasztási kampány túlságosan személyeskedő hangvételűvé vált. Beszélt arról is, hogy nehezményezi azt, hogy bár az ellenzéki pártok fontosnak tartják hangoztatni a jelöltek feddhetetlenségét, szerinte azonban Czeglédy Csaba indulása nem erősíti a kormányváltás esélyét, noha maximálisan tiszteletben tartja a Demokratikus Koalíció jelölését.

Bana Tibor egyébként 2018-ban is a 3-as választókerületben szállt ringbe országgyűlési képviselőjelöltként. Akkor V. Németh Zsolt a szavazatok több mint 63 százalékát kapta, az akkor még jobbikos politikusra a szavazók 26,8 százaléka voksolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában