visszatekintő

2021.05.30. 20:00

Gázrobbanás Szentgotthárdon, bajnok lett a Falco, traktorbaleset Zanaton, gyereknapi kívánságkosár a Vas Népével – Ez történt a héten Vasban

Ezúttal is összegyűjtöttük a magunk mögött hagyott hét nap legfontosabb történéseit. Ha esetleg lemaradt valamiről, most pótolhatja.

vaol.hu

Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

Patakba esett, majd meghalt egy ember Toronyban

A tűzoltók emelték ki a patakból a szerencsétlenül járt embert, akit információink szerint a mentők még megpróbáltak újraéleszteni, sajnos sikertelenül.

Gázrobbanás történt Szentgotthárdon, mentőhelikopter érkezett a sérültért

Kedden délelőtt gázrobbanás történt a Petőfi Sándor utcában, egy ember megsérült, a detonáció ereje pedig éppen azt a falat döntötte be, amely az ingatlant a szomszéd lakástól elválasztotta. Pár nappal később visszamentünk a szentgotthárdi gázrobbanás helyszínére informálódni.

Fotó: Szendi Péter

Szabadnapos mentőtiszt sietett egy férfi segítségére, aki a sárvári fürdőn szenvedett balesetet

Jókor volt jó helyen, így még a riasztott mentőegység kiérkezése előtt tudott segíteni. Az esetről részletesebben ITT olvashat.

Bajnok lett a Falco

Megszerezték történetük harmadik bajnoki címét a szombathelyi sárga-feketék. A mérkőzésről, az élő képes közvetítésről a Kiscsarnokban és a bajnokok fogadásáról is beszámoltunk, valamint a másnapi hatalmas buliról. Az ünnepi napokban Gráczer György értékelte lapunknak a csapat idei teljesítményét.

Fotó: Cseh Gábor

Megnyílt a Berzsenyi Dániel Könyvtár kámoni fiókkönyvtára

A régi Szófia utcai fiókkönyvtár helyett építettek újat a kámoni arborétumnál. Az avató ünnepségről részletesebben ITT írtunk.

Kitört egy traktor kereke, permetszer folyt ki Zanaton

Egy MTZ traktor kanyarodott pénteken egy mellékútra, amikor a munkagép hátsó tengelye eltört és a jobb hátsó kerék emiatt kiesett. A balesetben megsérült a traktor permetszert tartalmazó tartálya is, emiatt gyomirtó és sok olaj is az útra folyt. A sofőr szerencsére nem sérült meg, és azonnal megtett mindent a nagyobb kár megakadályozásáért. Az esetről ITT írtunk részletesebben.

Fotó: Horváth Balázs

Dr. Széll Kálmán 95!

Ma már szinte hihetetlen, milyen nehézségek árán állt pályára, mennyi kitartás, küzdés kellett ahhoz, hogy elérje, amire hivatott, betöltse küldetését, és azt végigvigye egy hosszú életen át. Dr. Széll Kálmánnal beszélgettünk 95. születésnapja alkalmából. A jeles ünnepen Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke is felköszöntötte Szombathely legidősebb díszpolgárát.

A gyerekek kérték – A Vas Népe pedig ismét teljesítette a kívánságokat

Az idén is megjelentettük gyermeknapi felhívásunkat, mondván: öt szerencsés különleges kívánságát teljesítjük. Az ötből 12 lett. Kivonult például a TEK, egy ötéves fiúcska kutyás rendőrnek állhatott; dottóútra, állatorvosi rendelőbe, a Haladás-stadionba szerveztünk látogatást, három kis tűzoltó nagy álma is valóra vált. A gyerekek valóra vált kívánságairól ITT olvashat részletesebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában