Kulturális nyitány

2021.05.17. 07:00

A kulturális élet újraindulásának alkalmából nyitási akciót szerveztek Szombathelyen is – fotók

A kulturális élet újraindulásának alkalmából országos nyitási akciót szervezett szombaton a Nemzeti Művelődési Intézet Nyitunk címmel.

Budai Dávid

Nyitnak a kutúrális intézmények, 20210515, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Az agorákat bemutató kiállítással is megtámogatott programban 14 agora és csaknem ezer közművelődési intézmény vett részt. Pontban tíz órakor minden helyszínen, így a sportházban is kivetítőn lehetett követni a lakiteleki központi ünnepség köszöntőit – köztük Fekete Péter államtitkárét –, ezután minden intézmény élő műsorra váltott.

Éles Krisztina, a Nemzeti Művelődési Intézet vasi igazgatója arról beszélt: a járvány alatt kényszerből született innovációkat a jövőben is használni kell. Horváth Zoltán, az Agora Kulturális Központ igazgatója hangsúlyozta: figyelik a programokat, folyamatos a nyitás.

Az igazgató szót ejtett a szervezeti átalakításokról is: a városi tévé hamarosan a sportházba költözik. A színpadon az Ungaresca, az Energy Dance Team és Tóth Dániel énekes élő produkciója zárta a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában