Frissen Vasból

2021.05.05. 10:50

A sárvári gimnázium érettségizői az igazságos Mátyásban bíztak – Diákokat kérdeztünk

Az érettségi időszak harmadik napja hagyományosan a történelemé. A sárvári Tinódi Gimnázium 12.A osztályos tanulóit faggattuk, mit várnak a mai naptól.

Polgár Patrícia

Történelem érettségi, Tinódi gimnázium, Desits Zsófia, Horváth Dominik, Joó Dorka20210505, ut, Sárvár, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A diákok összességében elmondták, az elmúlt hónapok otthonról való tanulásának mindenképpen hatása volt a teljesítményükre. Egyesek úgy vélték, így nehezebb volt felkészülni a megmérettetésre, míg mások örültek annak, hogy a „home suli” lehetővé tette számukra, hogy csak a továbbtanuláshoz szükséges tárgyakra koncentráljanak.

Horváth Dominik saját bevallása szerint nem nagy rajongója a történelemnek, abban reménykedik, hogy jó esszé témát kap. Az egyéb feladatoknál pedig a logikai képességeire fog hagyatkozni.

Történelem érettségi előtt Desits Zsófia, Horváth Dominik, Joó Dorka
Fotó: Unger Tamás

Osztálytársa, Desits Zsófia annak reményében vág neki a történelem érettséginek, hogy sok mindent ki tud majd olvasni a térképről és a forrásokból. Ő is bízik az esszében – szeretné, ha egy, a legtöbb diákhoz közel álló témát kapnak.

Joó Dorka arra számít, hogy a könnyű magyar és a nehéz matek érettségit egy könnyű történelem fogja követni. Bevallotta, nem szereti a történelmet, Dominikhoz hasonlóan ő is a logikájában bízik. Meg persze abban, hogy Mátyás király lesz az esszé témája, Erre pedig minden esélyük meg is van, mint mondják, hiszen az uralkodó már évek óta nem bukkant fel mint esszé az érettségin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában