Frissen Vasból

2021.05.31. 13:00

Hét díjkitűzés van érvényben Magyarországon, akár egymilliót is kereshetünk

A rendőrség csak végső esetben nyúlhat a nyomravezetői díj lehetőségéhez egy holtpontra jutott eljárásban. Az informátort a titokvédelmi törvény védi, a neve hozzájárulás nélkül nem hozható nyilvánosságra.

vaol.hu

Fotó: police.hu

Magyarországon a police.hu adatbázisa szerint hét toplistás körözött személyre van díjkitűzés érvényben. A legtöbb esetben az összeg 100, 200 és 300 ezer, de van két milliós tétel is. Mindkét esetben rablás a körözés oka, illetve Plank Zoltán esetében testi sértés is, ő különösen veszélyes, mert fegyverrel követte el a rablást, ami még mindig nála lehet.

Évente átlagosan negyven-ötven nyomravezetői díjat tűz ki a rendőrség, a díjak összegének átlaga nem haladja meg a félmillió forintot. A statisztikákat elemezve látható, hogy a nagy bűnügyi leterheltséggel bíró területek, megyék kapitányságai élnek a legtöbbször ezzel a lehetőséggel – írja a magyarnemzet.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában