Frissen Vasból

2021.05.21. 11:30

Aláírt a kétszázadik tartalékos katona – A vasi fiú belépett a 83-asok közé – fotók

Ünnepélyes körülmények között írta alá szerződését a Vas megyében 200. önkéntes területvédelmi tartalékos katona csütörtökön a megyeházán. Szalai Márk Valentin az MH 83. Poppr Emil területvédelmi zászlóaljához csatlakozott.

Merklin Tímea

20210520 Sándor Zsolt vezérőrnagy, Szalai Márk Valentin 200. önkéntes tartalékos, 200. Önkéntes Tartalékos Katona szerződés aláírása, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Harangozó Bertalan kormánymegbízott, a Vas Megyei Védelmi Bizottság elnöke kifejtette: a honvédelemre mindig szükség van, volt és lesz, ezt a történelem is igazolta. Amint mondta, ma is háborút vívunk, csak nem fegyverrel, hanem a koronavírussal szemben az egészségünkért, és a katonák segítségére szükség van az egészségügyben is, hogy képesek legyünk beoltani a magyar emberek százezreit.

Harangozó Bertalan kormánymegbízottnak Ignáth Zsolt alezredes adott át emléktárgyat
Fotó: Cseh Gábor

Sándor Zsolt vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoka elmondta: az önkéntes tartalékos rendszer kiépítése során az volt az elképzelés, hogy minden magyarországi járásban legyen száz kiképzett tartalékos katona, katasztrófahelyzetekben is bevethető erő. A 200. Vas megyei szerződés jelzi a dinamikus fejlődést: országosan mintegy tizenegyezer tartalékos katona van, közülük napi kilencszáz teljesít szolgálatot.

Szalai Márk Valentin szerződését Sipos Antal ezredes, az MH 6. Sipos Gyula területvédelmi ezredének parancsnoka írta alá. Ignáth Zsolt alezredes emléktárgyat adott át Harangozó Bertalannak, aki pedig emléklapot adott a gépésztanuló fiúnak vállalása elismeréséül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában