zajlik az ablakcsere

2021.05.19. 07:00

Apró lépésekben újul meg a kolostorépület Szentgotthárdon

Zajlik az ablakcsere az önkormányzati hivatalnak otthont adó kolostorépület nyugati és déli oldalán. A belső ablakszárnyakat már kicserélték, hamarosan folytatják a külső ablakokkal, majd a belső udvarra nézők következnek.

Tersztyánszky Krisztina

20210513 Szentgotthárd Cserélik a kolostor ablakait. Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

A műemlék épületen korábban már kicserélték az ablakokat a keleti homlokzaton és a délkeleti sarkon. Ekkor a refektórium és az emeleti tanácsterem nyílászárói is megújultak, az ablakrácsokkal és spalettákkal együtt.

Egy tavaly benyújtott pályázatnak köszönhetően idén januártól az 1740-es években épült kostorépület déli és a nyugati oldalán, valamint a belső udvarban található ablakok cseréjével folytatódik a munka. Összesen 24 irodai és 30 folyosóablak, továbbá

8 toronyablak érintett a felújításban. Az irodaablakok esetében a belső szárnyon hőszigetelt üveg beépítésével számolnak. A műemléki előírásoknak megfelelő egyedi ablakok ezúttal is László Tibor asztalosműhelyében készülnek.

A projekt teljes költségvetése 39 millió 610 ezer 748 forint, amelyből 17 millió 59 ezer 396 forint a támogatás, a fennmaradó költségeket pedig az önkormányzat saját forrásból biztosítja.

Kiemelt képünkön: folytatódik a műemlék ablakcseréje

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában