Probléma

2021.05.27. 07:00

Ároktisztítás: egy szombathelyi utcában történt

A jelentős eső miatt megteltek a víz- elvezető árkok Herény és Kámon több részén, ezért víz alá kerültek az utak, járdák – számoltunk be róla múlt héten. Kérdéseinkre a városházától úgy reagáltak: a probléma évtizedek óta fennáll.

Tömböly Ágnes

Fotó: Facebook

Mint arról korábban írtunk, Horváth Gábor képviselő közösségi oldalán hívta fel a figyelmet az esőzések után kialakult áldatlan állapotokra. A politikus fotókat is megosztott, amiken látszik, Herény és Kámon több utcája víz alá került, miután a vízelvezető árkok megteltek.

Kérdésekkel fordultunk a városházához, Kéner Balázs kommunikációs vezető válaszában azt írta: „A Béke tér, így a sajtómegkeresésben említett utcák csapadékvíz-elvezetési problémája évtizedek óta fennáll. Nem az elmúlt másfél évben alakult ki, hanem a Fidesz 2010-től 2019-ig tartó városvezetése is alatt ismert volt, ahogy Horváth Gábor, a körzet képviselője írta a Facebook-oldalán kommentben: ‚a Béke tér csapadékvíz-elvezetés problémája 20-30 éve változatlan’. Szombathely, Kámon, Herény területén fenntartási jellegű árok tisztítás 2018-ban történt a Prága utca egy szakaszán. A Szent Imre herceg útja Szófia utca-Muskátli utca közötti szakaszán elkészült csapadékvízelvezető-rendszer 2020 tavaszán lett átadva. Az út Gencsapáti felé vezető további szakasza a vízelvezető árkokkal együtt országos közút, a Magyar Közút NZrt. kezelésében van” – tudtuk meg a kommunikációs vezetőtől.

Kiemelt képünkön: A hivatalos válasz: évtizedek óta így van

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ebredj-szombathely-viz-ala-kerult-hereny-4937200/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában