Frissen Vasból

2021.05.03. 06:50

Átköltözött a celldömölki kormányablak

A járási hivatalba költözött a kormányablak, az ünnepélyes megnyitón elhangzott, mostantól időpontfoglalás nélkül lehet a védettségi igazolvánnyal kapcsolatos ügyeket intézni.

Budai Dávid

Kormányablakátadás, 20210430, ut, Celldömölk, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A celldömölki kormányablak a városházáról a járási hivatalnak otthont adó épületbe (Kossuth Lajos utca 5.) költözött. Az új helyszín ünnepélyes átadóját pénteken tartották. Megnyitóbeszédében Harangozó Bertalan kormánymegbízott elsőként köszönetét fejezte a kormányhivatal munkatársainak, akik a több mint egy éve tartó járvány ideje alatt is biztosították a működőképességet. A kormánymegbízott emlékeztetett, az elmúlt években a megye valamennyi járási hivatali épületét felújították, a 2018 tavaszán átadott épületre mintegy 480 millió forintot költöttek.

Ágh Péter országgyűlési képviselő is köszönetét fejezte ki a kormányhivatal munkatársainak, akik jelentős szerepet vállalnak jelenleg is az oltások megszervezésében. Mint mondta, a járási hivatal, amely egész Kemenesalja közigazgatási székhelye, a kormányablak ideköltözésével lett teljes. Az állam és az önkormányzat között eddig is példaértékű volt az együttműködés, és azoknak, akik továbbra is tenni szeretnének a közösségért, a jövőben is egyedül az itt élő emberek szolgálata lehet a cél.

Dr. Domokos Péter kormányablakokért felelős miniszteri biztos arra hívta fel a figyelmet, hogy nem mindegyik járási hivatalról mondható el, hogy valamennyi ügyet egy épületben lehet intézni, márpedig ez az ügyfelek számára nagyon ideális. Emlékeztetett, a kormányablakoknak a koronavírus árnyékában is működniük kell, míg 2019- ben 368 ezer, addig 2020-ban, a járvány időszakában is 258 ezer ügyfelet fogadtak a vasi kormányablakok.

A miniszteri biztos elmondta azt is, hogy mostantól a védettségi igazolványokat érintő ügyekben nem kell időpontot foglalni, ahogyan szólt a jövőbeni fejlesztésekről is. Megújul az ügyfelek tájékozódását segítő Tudástár, valamint továbbfejlesztik a Kormányablak nevű mobilapplikációt. Nyár közepétől már elektronikus felületen tudunk aláírni a kormányablakokban. Dr. Domokos Péter hangsúlyozta, azonban minden technikai fejlesztés háttérbe szorul az azokat működtető munkatársakhoz képest, akiknek ő is köszönetét fejezte ki.

Kiemelt képünkön: Ágh Péter országgyűlési képviselő, Harangozó Bertalan kormánymegbízott és dr. Domokos Péter kormány ablakokért felelős miniszteri biztos az átadóünnepségen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában