faültetés

2021.05.13. 07:00

Az ápolók előtt tisztelegtek megyei elöljárók a Jeli Arborétumnál

Fát ültettek, padot és emléktáblát avattak a Jeli Arborétum előtt szerdán az ápolók tiszteletére.

Merklin Tímea

20210512 Szabó Péterné, V.Németh Zsolt, Majthényi László, Ápolonőkre emlékeztek és fát ültettek, padot avattak a MESZK, Jeli, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

– Az ápolók nemzetközi napján rendszeresen kifejezzük tiszteletünket a szakma előtt, mégis kivételes az idei, mert a dolgozók olyan különleges járványhelyzetben álltak helyt, amilyet a mi generációnk még nem élt át – erről beszélt V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Vas Megyei Területi Szervezete által szervezett rendezvényen.

Amint mondta, fontos emléket állítani, még inkább hálát adni a járvány leküzdéséért. Hangsúlyozta: sokféle módon kifejezhetjük a köszönetünket, de a leginkább azzal segítünk, ha levesszük a terhet a vállukról, és minél többen beoltatjuk magunkat. Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: a MESZK szokásosan szép kezdeményezéssel állt elő, amit tiszta szívvel lehet támogatni.

Az itt elültetett hárs maga is gyógynövény, kérgében is, fás részében is sok az orvosság-alapanyag, virágából tea, méz készülhet. Szabó Péterné, a MESZK helyi elnöke felidézte: május 12-e Florence Nightingale születésnapja, aki az ápolók számára példakép, ő indította el a betegellátás reformját.

Kiemelt képünkön: Szabó Péterné, V. Németh Zsolt és Majthényi László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában