Gyereknap 2021

2021.05.30. 07:00

Az év tűzoltójával is találkozhattak a gyerekek – fotók

Három kisgyermek, három kis tűzoltó nagy álma vált valóra a Vas megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak köszönhetően.

Cseh-Egyed Bernadett

Gyereknapi kívánság,Katasztrófavédelem, 20210525, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A 9 éves Rónai Dani jó pár éve biztos benne, ha felnő, tűzoltó lesz. Minden érdekli, ami a témával kapcsolatos, járt már tűzoltótáborban és ott volt a nyitott laktanyák minden eseményén. Édesanyja, Krisztina azzal a kéréssel fordult hozzánk: fia szeretne részese lenni egy igazi riasztásnak, és utazni egy szirénázó tűzoltóautóban. Levelében arról is írt: amikor azt mondta Daninak, pár év múlva lehet, hogy más hivatást választ, ő csak annyit felelt: „Anya, Te nem bízol bennem.”

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság végül nem csak Dani, de a 3 éves Rozina és a másfél éves kisöccse, Kornél kívánságát is teljesítette. Legkedvesebb meséjük ugyanis a Sam, a tűzoltó. A kis csapat megvizsgálta az autó miden részét, betolattak a garázsba, tettek egy rövid kört a környéken, kipróbálták a fecskendőt, és „véletlenül” még Kontics Sándor tűzoltó százados, az év tűzoltója is szolgálatban volt.

Kiemelt képünkön: A gyerekek boldogan ismerkedtek az eszközökkel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában