Sorsdöntő mérkőzés

2021.05.21. 19:40

Az NB I-ért csatáznak! – A Békéscsabát fogadja az SZKKA

Az NB I-es kézilabda-bajnokság 24. fordulójában roppant fontos meccset játszik a bentmaradásért küzdő Hungast Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia: szombaton 16 órakor a sereghajtó Békéscsabát fogadja a Haladás Sportkomplexumban.

Tóth Gábor

Szkka-Érd kézilabda első osztályú kézilabda mérkőzés, 20210220, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás Marosn

Fotó: Unger Tamás

A sereghajtót fogadja az utolsó előtti – egyetlen pont választja el a feleket. Amelyik csapat kikap, az a szezon végén jó eséllyel búcsúzik az első osztálytól. A Békéscsaba két győzelmet számlál, abból az egyiket éppen az SZKKA ellen szerezte: március elején 20-23-ra kapott ki idegenben a szombathelyi alakulat. A Békéscsaba egyébként remek formába lendült, az utóbbi két bajnokijából egyet döntetlennel (Alba 30-30), egyet győzelemmel (Érd, 30-26) zárt. Az SZKKA is javuló formát mutat, ezt bizonyítja a Kisvárdán elért döntetlen (24-24), megszorongatta a vendég Mosonmagyaróvárt (24-29), és közel volt a bravúrhoz Vácon, csak egy góllal maradt alul (27-26).

Szombaton délután azonban a jó játék nem lesz elég – jó eredményre is szükség lesz. – Nem vitás, sorsdöntő mérkőzés vár ránk – fogalmazott Marosán György, a Hungast Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I-es női kézicsapatának edzője.

– Nehéz, vélhetően kiélezett csata vár ránk. Ez a Békéscsaba már nem az a csapat, amely az ősszel bukdácsolt. Ugyanis Radojevic és Mitrovic felépült a sérüléséből, visszatért a pályára; mindketten jó képességű, rutinos légiósok. Igen, jó formában van a Békéscsaba, az előző mérkőzések eredményéből önbizalmat meríthet, de azért nem legyőzhetetlen rivális. Ráadásul az elmúlt hetekben bizonyítottuk, hogy mi is jó úton járunk. Hetek óta teljes csapattal edzünk, azért dolgozunk, hogy a bajnokság hajrájában kicsikarjuk a bentmaradást. Meggyőződésem, van bennünk annyi, hogy megtegyük az első lépést a céljaink felé, hogy legyőzzük a Békéscsabát.

Csabán egyébként jól védekeztünk, jó kapusteljesítményt vonultattunk fel, sokáig szoros meccset vívtunk, a gyengébb támadójáték miatt buktunk el a hajrában, de tanultunk az akkor elkövetett hibáinkból. Ráadásul most hazai pályán játszhatunk, és nagyon bízom benne, hogy számíthatunk a szurkolóink segítségére. A lányok motiváltak, becsülettel felkészültünk, bizakodva várom az alsóházi rangadót!

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/elhagyhatta-a-korhazat-a-podor-csalad-4949752/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában