Frissen Vasból

2021.05.11. 14:30

Balesetet okozott Borgáta közelében, aztán a feleségére akarta kenni a gyorshajtást

A Sárvári Járási Ügyészség szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki rávette a feleségét, hogy mondja azt a rendőröknek, hogy ő vezette az autót 2020 májusában Borgáta közelében – tájékoztatott a Vas Megyei Főügyészség.

vaol.hu

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott megelőzte a mozgó sebességellenőrzést végző rendőrségi gépkocsit a lejárt műszaki érvényességű autójával, a megengedett 90 km/h helyett 154 km/h sebességgel.

A rendőrök megkülönböztető fény- és hangjelzés használatával megállásra szólították fel a vádlottat, aki azonban tovább gyorsította a gépkocsit, majd egy kanyarban összeütközött a szemből jövő járművel.

A vádlott és a felesége is úgy nyilatkoztak a helyszínen, majd a szabálysértési eljárásban is, hogy a gépkocsit a feleség vezette.

A szabálysértési eljárásban beszerzett további bizonyítékok alapján azonban megállapítást nyert, hogy a vádlott volt az, aki a járművet vezette, így hamisan vádolta a feleségét több szabálysértés elkövetésével.

A Sárvári Járási Ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában