kijáró

2021.05.21. 16:00

Bécs: egyelőre bizonytalanok a vendéglátók

A megfelelő járványügyi intézkedések mellett május 19-én, közel hét hónap lockdown után újranyitott a gasztronómiai szektor is. A bécsi magyar tulajdonú éttermek és kávézók a szigorú szabályok ellenére is ismét örömmel várják a betérő vendégeket.

vaol.hu

Fotó: magyarok.orf.at

Nemcsak a szolgáltatóknak, de a vendégeknek is vannak kötelezettségei, így a belépéskor kötelező a regisztráció, és egy érvényes negatív teszt felmutatása vagy az oltási illetve védettségi igazolás – írja a magyarok.orf.at.

A fővárosban megannyi magyar tulajdonú étterem és kávézó színesíti Bécs gasztronómiai kínálatát. Az Ilona Stüberl már 1957 óta várja igazi magyaros ételekkel, így többek között hortobágyi palacsintával, töltött paprikával vagy éppen túrós csuszával a betérő vendégeket, az étlapján most sem változtatott, viszont ahhoz kénytelen alkalmazkodni, hogy jóval kevesebb a turista a főváros első kerületében is.

A magyar vállalkozók elmondása alapján egyelőre kevesebb az éttermekbe betérő vendégek száma az első héten Bécsben. Továbbra is érvényben maradnak a távolságtartási- és higiéniai előírások. Kötelező marad az éttermekben az asztaloktól való távozáskor az FFP2-es maszkok viselése és a két méter távolság betartása is. Az adott vendéglátóegységben a belépéskor regisztrálni kell az ott várhatóan több, mint 15 percet töltő vendégeket egy arra alkalmas QR-kód segítségével vagy analóg módon. A személyzetnek a szervizben is kötelező az FFP2-es maszk viselése, kivéve ha oltási igazolvánnyal rendelkeznek, akkor elegendő egy textil szájmaszk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában