Tragédia

2021.05.06. 15:23

Két ember meghalt, tizenketten megsérültek a celldömölki buszbalesetben (Frissítve) – Fotók, videó

Csütörtökön délután halálos közlekedési baleset történt Celldömölk és Mersevát között, ahol egy busz és egy személyautó ütközött frontálisan.

Horváth Balázs

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

19:30

Helyszíni információink alapján a busz Celldömölk felől Mersevát irányába haladt, amikor egy egyenes szakaszon egy mögötte haladó kamion az előzésébe kezdett. A kamionsofőr meglátta a szemből érkező autót, ezért hosszú féknyomot hagyva vészfékezett és visszatért hirtelen a saját sávjába a busz mögé, de a szemből érkező Audi vezetője valószínűleg megijedhetett a hirtelen kibukkanó kamiontól, így ütközött frontálisan a busszal. A személyautó beszorult a busz alá, ami több tíz méteren keresztül tolta maga mögött, majd a busz a jobb oldali árokba borult, a személyautó pedig a másik oldalon állt meg az út mellett.

Az Audiban egy fiatal pár ült, a járművet vezető férfi az ütközéskor azonnal életét vesztette, esély sem volt a megmentésére, a mellette ülő fiatal nőt még megpróbálták újraéleszteni, de sajnos ez nem járt sikerrel. A buszon 15 ember utazott, 10 embert könnyű sérülésekkel, két embert súlyos sérülésekkel szállítottak a mentők kórházba, a többieket a helyszínen látták el. A balesethez Vas és Veszprém megye több településéről érkeztek mentők és tűzoltók, illetve egy mentőhelikopter is érkezett. A tűzoltók a buszból négy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki, a többiek a kitört szélvédőn illetve a vészkijáratként is működő tetőablakokon el tudták hagyni a buszt.

Információink szerint a busz egy sárvári üzem járata volt, a gyár pápai és Pápa környéki dolgozóit szállította volna haza a délelőttös műszak után.

Az ütközéstől a busz üzemanyagtartálya megsérült, rengeteg gázolaj folyt az útra, ezt a közút munkatársai takarították fel.

A mentés és a helyszínelés idejére az érintett útszakaszt több órára teljesen le kellett zárni.

17:10

Információink szerint egy Audi személyautó kezdett egy teherautó előzésébe figyelmetlenül Celldömölk és Mersevát között, az előzést nem sikerült befejeznie, közben ütközött a szemből érkező autóbusszal frontálisan. A busz az árokba borult az ütközés után. A balesetben a személyautóban utazó fiatal férfi és nő a helyszínen életét vesztette, a buszon utazó 15 emberből tízen könnyebben, ketten súlyosan sérültek meg. Úgy tudjuk, hogy a busz egy sárvári üzem pápai és Pápa környéki dogozóit szállította volna haza a délelőttös műszak után. A mentéshez Vas és Veszprém megyéből is érkeztek tűzoltók és mentők, valamint egy mentőhelikopter is. A helyszínelés és és a mentés teljes útlezárás mellett folyik.

16:05

Információink szerint a busz és a személyautó frontálisan ütközött, ezután a busz az árokba hajtott és az oldalára borult. A személyautó is az út melletti területre csapódott.

Fotók: Olvasó

Folyamatosan érkeznek a mentőautók a Celldömölk és Mersevát történt balesethez. Az érintett útszakaszt teljesen lezárták, a forgalmat elterelik.

Fotók: Horváth Balázs

15:50

Értesüléseink szerint 10-15 embert szállító busz ütközött egy személyautóval Celldömölk és Mersevát között. Meg nem erősített információink szerint a személyautóban egy ember meghalt, de úgy tudjuk, többeket a tűzoltók szabadítanak ki a járművekből.

Jelenleg is teljes útlezárás mellett tart a mentés Celldömölk és Mersevát között, ahol busz ütközött személyautóval. A helyszínre több megyéből érkeztek a tűzoltók és a mentők. Első információink szerint legalább két ember életét vesztette a balesetben, több embert pedig feszítővágó segítségével kellett kiszabadítani a tűzoltóknak a roncsokból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában