A jövő gyárába látogatott

2021.05.17. 18:10

Dr. Hende Csaba: az új üzem iparűzési adóbevétel-többletet is hoz Szombathelynek

A Schaeffler Savaria Kft.-nél tett látogatást dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, parlamenti alelnök, hogy megtekintse a régi gyárat és az új beruházást, ami a városnak is jelentős gazdasági előnyt hoz.

VN

Schaeffler gyárlátogatás, Hende Csaba, 20210514, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A cégcsoport szombathelyi gyárának termeléséről és a közeljövőben megvalósuló fejlesztéseiről Szigeti Tibor ügyvezető beszélt, kiemelve az eredményeket. Neves világmárkákhoz kapcsolódnak alkatrészgyártással, például a váltóhoz szükséges bolygómű vagy az e-motor forgó és álló részének előállításával. 2020 végétől a teherautókuplung-gyártás is elindult.

A cégnél új gyártósorok vannak, új üzem épül 23 milliárd forint beruházási költséggel. Ehhez több mint 5 milliárd forintot ítélt meg a kormány a 2019-es választások után. Majd kétmilliárdot fizetett ki a cég a szombathelyi önkormányzatnak a telek vételára fejében 2019 végén.

Dr. Hende Csaba kérdésünkre elmondta: az új üzem jelentős iparűzésiadó-többletet hoz a városnak, ugrásszerű lehet a növekedés. A fő irány az elektromobilitás, az e-kocsik gyors felfutása, mert pár éven belül csökkennek az előállítási költségek, 2026 körül várható az áttörés. Amint az ország- gyűlési képviselő mondta: az Ipar 4.0 technológia alapján a jövő gyára Szombathelyen épül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában