Online gyermektábor

2021.05.28. 07:00

Egyházasrádóci diákok fókuszában: a víz

Nemzetközi online gyermek­tábor zajlott a Kossuth Lajos Általános Iskolában. Négy ország diákjai oldottak meg feladatokat a víz témakörben.

Tóth Kata

Fotó: Szendi Péter

Három hete kezdődött az Erasmus+ projektben gyermektábor az iskola koordinálásával. Magyarországon kívül Görögország, Szlovénia és Csehország tíz-tíz diákja vett részt benne kétnaponta élő bejelentkezéssel. A köztes időben mindenki a saját országában előre meghatározott feladatokat oldott meg a víz témájában. Az élő bejelentkezéskor ezeket prezentálták egymásnak – foglalta össze Süle Erika intézményvezető.

Kiderült még: az iskolák tanárai módszertani anya­got dolgoztak ki és e-learning tananyagot fejlesztettek biológia, földrajz, művészetek és kémia tantárgyban – minden ország egy-egy tantárgyi területtel.

A tábort – eredetileg Nagykanizsára – azért szervezték, hogy teszteljék, vajon használhatók-e a kézikönyvben szereplő anyagok. A pandémia azonban meghiúsította az utazást, így a diákcsapatoknak előzetesen kiadták a feladatokat.

A rádóci iskolások a kémia szempontjából közelítettek. Az első napon például azt kapták feladatul: készítsék el saját ásványvizes címkéjüket. Így született meg a Kossuth Aqua. A következő alkalommal a víztisztítás folyamatát kellett bemutatniuk: hogy látványos legyen, az ökofalra folyamatábrát készítettek. Átgondolt megoldás született akkor is, amikor a lehető legkisebb vízlábnyommal elkészíthető ételekből állítottak össze étrendet: paradicsomleves, rakott krumpli és palacsinta szerepelt a menüben.

– A diákjaink gyakorlati feladatokat oldottak meg, tapasztalati úton tanultak. A prezentációkat angol nyelven készítették el, és külön öröm volt látni, mennyire örültek egymás teljesítményének.

Kiemelt képünkön: A nyolcadikosok a mohák és a növényzet vízmegtartó szerepéről prezentáltak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában